Volledig scherm
© Lekker en Simpel

Macaronisalade met prosciutto

Deze macaronisalade kun je eten als lunch, als avondeten of als bijgerecht bij een barbecue. Lekker, simpel en snel klaar!

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150 gr (volkoren)macaroni of andere pasta
- 1 rode ui
- 1 paprika
- Paar plakjes prosciutto
- 2 el mayonaise
- Verse peterselie
- Handje pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Snufje zwarte peper

Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snijd de rode ui, paprika en prosciutto in stukjes.
- Snijd ook wat takjes verse peterselie in stukjes.
- Rooster de pijnboompitjes in een pan, zonder olie, totdat ze mooi bruin zijn. Pas op, want pijnboompitten kunnen heel snel verbranden.
- Meng de gekookte pasta met de rode ui, paprika, prosciutto, mayonaise, verse peterselie en pijnboompitten.
- Breng op smaak met wat geraspte Parmezaanse kaas en een snuf zwarte peper.

Tip: voeg ook eens mais toe aan de macaronisalade.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Lekker en Simpel.

Volledig scherm
© Lekker en Simpel
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.