Lotte Wolf (1985-2018): vinoloog met een rebels karakter
Lotte Wolf, die deze week plotseling overleed, was een van de beste en bekendste vinologen van haar generatie.
Eigenlijk vond Lotte Wolf het vooral grappig, en ook een beetje gek, dat het vak van sommelier een snobistisch imago heeft.
,,Want goedbeschouwd zijn de meesten van ons vooral best wel nerds. We lezen scheikundige boeken voor het slapen gaan. We appen elkaar nieuwe, obscure vondsten, we houden van geeky spelletjes en troeven elkaar waar het maar kan af met gekke feitjes.'' Dat zei Wolf in 2015 in een interview met zeven jonge vakgenoten in Het Parool.
Wolf was een van de beste en bekendste vinologen van haar generatie. Ze werkte sinds 2015 als wine director bij hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam en het bijbehorende restaurant Bridges aan de Oudezijds Achterburgwal.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus. -
Te dik maar toch tevreden: Nederlander heeft geen last van extra kilo's
Meer dan de helft van de Nederlanders met overgewicht is tevreden met zijn gewicht, ondanks de extra kilo's. Mensen met ernstig overgewicht (obesitas) zijn iets minder vaak ingenomen met hun teveel aan kilo's, maar nog steeds noemt meer dan 20 procent zichzelf tevreden. -
Sergio Herman bedroefd om overlijden sommelier Lotte Wolf (32)
Kok-restaurateur Sergio Herman is geschokt door het onverwachte overlijden van sommelier Lotte Wolf (32). Het Amsterdamse restaurant Bridges kwam gisteren met het nieuws. Wolf werkte intensief met Herman samen. -
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen.
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.