Lidl komt met twee nieuwe smaken bitterballen: 'We proberen soms gekke dingen'
De nieuwste vondst van Lidl: een bitterbal gevuld met chocolade. Hij ligt sinds deze week in de winkel. Ook David van Holsteijn - die er bij Lidl over gaat - had in het begin zijn twijfels. Maar inmiddels is hij overtuigd.
Bitterballen met vier kazen, zwarte truffel of erwtensoepsmaak: de oer-Hollandse snack moest al wat culinaire experimenten doorstaan. Maar nu komt Lidl met het absolute toppunt: de bitterbal gevuld met chocolade en karamel-zeezout of met witte chocolade en aardbeiensmaak. David van Holsteijn, hoofd inkoop actiemanagement bij Lidl, legt uit waarom dat volgens hem helemaal niet raar is.
Een bitterbal gevuld met chocolade. Wie verzint dat?
,,De afgelopen jaren hebben we al veel varianten op de bitterbal gehad: met biet en rode kaas of hazelnoot en bospaddestoelen. We weten dat de bitterbal een product is dat het goed doet bij onze klanten. Daar ga je tijdens brainstormsessies over nadenken. We vonden het tijd om een nieuwe variant te verzinnen. We proberen soms gekke dingen.”
Maar deze combinatie?
,,Chocolade is een groot thema voor ons, zeker zo tegen het einde van het jaar. En de bitterbal loopt goed, dus we vroegen ons af of we beide ingrediënten konden samenvoegen. En dat dan combineren met karamel-zeezout, een smaak die het sowieso al goed doet. Eén plus één is twee. Zo hebben we een mooie bitterbal gemaakt. Hij is crunchy, iets voor de zoetekauw.”
Eerlijk, wat dacht u bij uw eerste hap?
,,Ik zal je mijn eerlijke antwoord geven. Ik dacht: dit is een gedurfde smaak. Maar ik houd van zoet, en vooral van chocolade. Uiteindelijk vind ik het toch een goede combinatie. Ook al willen we gekke dingen doen, het moet wel goed smaken.”
En de klant?
,,Dat is het mooie van supermarkten: aan de verkoopcijfers kun je zien of de klant het waardeert of niet. Hij ligt pas net in de winkel, maar nog zonder verkoopcijfers te noemen kan ik al zeggen dat de klant ‘m goed ontvangt.”
Kunt u zich ook voorstellen dat veel mensen het een vies idee vinden?
,,Ik denk dat veel mensen zich er niet echt een goede voorstelling bij kunnen maken. Een bitterbal hoort hartig te zijn, zullen veel mensen denken. Wij kunnen veel proeven en testen, dan word je soms positief verrast. En nu denk ik: een bitterbal kan ook zoet zijn.”
Is dit ook niet gewoon een manier om de aandacht te trekken?
,,Je wilt de klant verrassen, dat mensen de folder openslaan, eens goed kijken en denken: dit is gaaf. Je kunt mensen bovendien niet elk jaar hetzelfde product aanbieden.”
En welke vindt u zelf het lekkerst? De karamel-zeezout of witte chocolade met aardbei?
,,Mijn voorkeur gaat naar de eerste. Ik moet zeggen dat ik zo ongeveer alles waar karamel-zeezout in zit lekker vind. Misschien komt het ook wel door mij, dat we daar bij Lidl zoveel van hebben. Gelukkig vindt de klant het ook lekker en leuk.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. -
PREMIUMKoken & Eten
Minder suiker eten: vooral de manier waarop je het binnenkrijgt is belangrijk
Wordt dit jaar voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vinden de experts. Ze geven vijf concrete tips waarmee je meteen aan de slag kunt. -
Beter Eten
Waarom het tussen je oren zit dat je gelukkig wordt van ongezond eten en drinken
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Met deze tips van psychologen hou je je goede voornemens langer vol dan tot Quitters Day. En de beloning is groot. -
PREMIUMKoken & Eten
Stephanie (22) liet 250.000 suikervrije cocktails in blik aanrukken: ‘Doel is om marktleider te worden’
Stephanie Troost (22) deed met haar Lica Drinks een gooi naar de titel ‘Meest Veelbelovende Jonge Ondernemer 2022'. Het bleef bij een nominatie, maar haar pre-mixed cocktails zonder toegevoegde suikers gaan als een speer. Troost zegt proost.
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Wat Eten We Vandaag: Banaan karamel-zeezout taartjes
Deze banaan karamel-zeezouttaartjes zijn het perfecte dessert voor jouw kerstdiner. Je kan ze namelijk al voorbereiden. Je hoeft alleen de botercrème nog toe te voegen en de taartjes te decoreren. Zo heb je meer tijd voor je familie en vrienden.