‘Langste fastfood drive-through van Europa’ op Vliegveld Twenthe gaat - voorlopig - niet door: ‘Belangstelling té overweldigend’
De culinaire drive-through van Stanislaus Brewskovitch en Vliegveld Twenthe op de strip van het vliegveld gaat komend weekend niet door. De belangstelling voor het evenement is zo groot, dat de bedenkers meer tijd nodig hebben om het op een veilige manier te kunnen organiseren.
Delen per e-mail
Organisator Rocco Chin van ‘brewerypub’ Stanislaus Brewskovitch hoopt, dat het een week later wel door kan gaan. „Het is te kort dag om de drive-through nu al te houden. We zijn een beetje overdonderd door de overweldigende hoeveelheid positieve reacties op onze Facebookpost. We verwachten zoveel mensen, dat het misschien te groot wordt en bijna op een event gaat lijken.”
In de stad kan niet
Het idee was om op een ludieke manier met Vliegveld Twenthe een ‘drive-through’ te organiseren, volledig coronaproof. Chin: „We mogen als café eten bezorgen en er mag afgehaald worden, maar dat levert veel bewegingen op. Omdat we midden in de stad zitten, hebben we daar geen mogelijkheid tot een veilige drive- through. We hadden al contact met Vliegveld Twenthe, de eigenaren van de evenementenlocatie op de voormalige vliegbasis. Vorige week kregen we het idee om samen de ‘langste’ drive-through van Europa te houden op de Strip, de taxibaan waar vroeger de F-16’s over heen reden om naar de start- en landingsbaan te gaan. De shelters aan de baan richten we in als afhaalbalie van vooraf bestelde maaltijden en drankjes.”
We staan helemaal achter dit idee. Het wordt geen evenement
Het bleek uiteindelijk iets te kort dag om dat allemaal zo te organiseren, dat het evenement ook coronaproof is. De drive-through wordt daarom doorgeschoven. „Waarschijnlijk een week. Ook al zijn we net als veel anderen in de horeca en evenementenbranche keihard getroffen door de maatregelen, wij staan wel helemaal achter dit idee. Samen met onder anderen de gemeente gaan we nu bekijken we hoe dit het beste kunnen aanvliegen.”
Een leuk autoritje
Bij de drive-through hoort straks een onlinebestelling en een tijdslot. „In ieder geval moet iedereen straks vooraf bestellen. Een tijdslot en een maximum aantal bestellingen per dag moeten het veilig maken. Je moet in de auto blijven zitten en dan stapvoets over de taxibaan langs de verschillende shelters rijden.” Het wordt geen event, maar een autoritje van een kilometer over historisch terrein. „Normaal mag je hier niet zomaar komen. Uiteraard is de baan mooi ingericht en valt er ook het een en ander te zien, maar dat is nog geheim”, aldus Chin.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt. -
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki kippenvleugels met bloemkool
Bij dit gerecht zul je gegarandeerd je vingers aflikken. Deze heerlijke teriyaki kippenvleugels worden in de oven bereid met bloemkoolroosjes. Buiten dat het een onwijs lekker gerecht is, heb je er ook nog eens weinig omkijken naar wanneer de kip in de oven zit. -
Koken & eten
Janny van der Heijden proeft echt Chinees eten en dit vindt ze van een gefermenteerd ei met sterke smaak
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. De culinaire alleskunner gaat in het nieuwe programma De Smaak van Nederland op zoek naar onze eeuwenoude eetcultuur. In aflevering 2 duikt zij in de Chinees-Indische keuken. -
PREMIUM
Dit sterrenrestaurant gooit na corona de deuren in het weekend dicht
Ze speelden al langer met de gedachte maar de tweede lockdown heeft Tabitha en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk het laatste zetje gegeven. Na coronatijd gooien ze de deuren van hun sterrenrestaurant in het weekend dicht. De Jansma’s hebben het afgelopen jaar een rijker sociaal leven ontdekt en willen dat niet meer kwijt. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie.
-
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen. -
Koningin Máxima is megafan van deze zeewierburger (en hij ligt nu bij de Albert Heijn)
Europa lijkt al overtuigd van de oer-Hollandse culinaire uitvinding van Mark Kulsdom en Lisette Kreischer en zelfs koningin Máxima is fan. Voor de liefhebbers in Nederland is er goed nieuws: vanaf deze week is de The Dutch Weed Burger ook te vinden in de schappen van Albert Heijn. -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans.