PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs.
Delen per e-mail
De schappen in de supermarkt staan er vol mee: flessen en blikken olie. Misschien wel de bekendste is olijfolie, maar er zijn er nog veel meer. Zo kunnen ze gemaakt zijn van vruchten, zaden, pitten en noten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld van walnoten, pompoenpitten, lijnzaad of koolzaad.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zeven van de tien nieuwe sterrenrestaurants dieronvriendelijk: ‘Michelin beloont dierenleed’
Zeven van de tien nieuwe Nederlandse sterrenrestaurants scoren lager dan een 6 voor dierenwelzijn. Zij serveren veel gerechten die schade toebrengen aan dier en milieu. Zo oordeelden de dierenbelangenbehartigers van Dierenwelzijnscheck, die dus vinden dat Michelin dierenleed beloont. -
PREMIUMKoken & eten
Borrelen en wijn proeven achter je laptop: waarschijnlijk een blijvertje na de crisis
Wie een jaar geleden had gezegd dat we massaal achter de computer zouden schuiven voor online borrels en wijnproeverijen, had je misschien recht in het gezicht uitgelachen. Inmiddels weten we wel beter. Online wijn proeven is booming. ,,Het voordeel is dat iedereen kan meedoen.” -
Koken & eten
‘Kefir is super gezond’: feiten en fabels rondom populair melkdrankje
We geloven niet alles zomaar. Daarom onderzoeken we hier de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat is er te claimen over melkkefir? -
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch. -
PREMIUMKoken & eten
Les van de expert: deze messen heb je absoluut (niet) nodig
De basis van een goede messenset bestaat uit vier of vijf stuks en kun je verder uitbreiden. Expert Jaap Moes legt uit hoe je al die messen gebruikt.
-
PREMIUMKoken & eten
Zelf brood bakken met de kinderen: met deze tip van topbakker Toon kan het niet mislukken
Je eigen brood bakken is een goede manier om de kinderen bezig te houden als de zon het laat afweten. Wie het écht goed wil aanpakken, laat de dure broodbakmachines voor wat ze zijn, adviseert topbakker Toon De Klerck. Hij deelt zijn trucs en drie heerlijke recepten waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. -
Koken & eten
TikTokker Jenni deelt simpelste pastagerecht ooit en nu wil iedereen het maken
Op videoplatform TikTok ging een pastarecept met feta viraal en nu lijkt de hele wereld pasta te willen maken. In Finland is de schapenkaas uitverkocht sinds iedereen het ‘Uunifetapasta’-recept wil maken. -
PREMIUM
Lekker badderen in de geur van bier; het kan straks hier
Lekker badderen in een bad vol hop en gerst? Een saunaatje pakken met de lucht van bier? Hat kan straks bij Othmar Bier in Ootmarsum.