Margot Verhaagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Margot Verhaagen. © Peter Arno Broer

Karbonkel

Mijn achtertuin die ietwat verwilderd was, is door de komst van twee tuinmannen een paar weken geleden een stuk minder verwilderd en ziet er strak uit. Dat mag ook wel eens in de krant. Alles is flink terug gesnoeid, iets wat ik zelf minder goed kon omdat ik altijd bang was om te veel te snoeien. En ondanks de koude van de afgelopen weken is alles flink aan het uitlopen. 

 1. Eat This biedt makkelijke maar opwindende groenterecepten

  Eat This biedt makkelijke maar opwindende groentere­cep­ten

  SCHOONDIJKE - Ze worden wel de hipste broers van Zeeland genoemd, maar in elk geval zijn ze de meest culinaire broers. De Blend Brothers Hendrik en Kamiel Buysse. Ze verdienden beiden hun sporen in de horeca op topniveau. Kamiel als sommelier in Pure C en The Jane en Hendrik als chef-kok in verschillende sterrenrestaurants als Oud Sluis en Kromme Watergang. Bij met name Edwin Vinke van de Kromme watergang leerde hij de liefde voor het Zeeuwse product.
 2. Burgemeester gooit prijswinnend restaurant dicht, nadat eigenaar is aangevallen: ‘We lijden schade’
  PREMIUM

  Burgemees­ter gooit prijswin­nend restaurant dicht, nadat eigenaar is aangeval­len: ‘We lijden schade’

  Drie hechtingen en een dichtgeplakte wond op zijn hoofd herinneren Jamshed Sheikh (35) aan de klap met een hamer die hij afgelopen zaterdag kreeg bij zijn restaurant Burgers & Frites in Rotterdam-Noord. Dat gebeurde tijdens een uit de hand gelopen ruzie tussen drie personeelsleden, van wie hij er één probeerde te beschermen. De grootste mokerslag moest toen nog komen: burgemeester Aboutaleb bepaalde dinsdag dat de zaak twee weken niet open mag.