Jumbo komt met Pizza Worstenbrood: ‘Nee, gewoon nee - blijf van worstenbroodjes af’
Zowel in Brabant als binnen de Italiaanse keuken zullen er ongetwijfeld personen zijn die het heiligschennis vinden. Voor anderen zal het een droom zijn die werkelijkheid wordt. Sinds kort verkoopt de Jumbo de Pizza worstenbroodje, een pizza belegd met worstenbroodjes, mozzarella, tomatensaus en spek.
De supermarktketen uit Veghel spreekt van een ‘Brabantse Jubileum Editie’. Jumbo is namelijk voortgekomen uit een groothandel in levensmiddelen die Johan van Eerdt oprichtte in 1921, precies honderd jaar geleden. Online zijn de reacties op de pizza wisselend. Waar de een al op voorhand lijkt te smullen, zegt de ander: ,,Nee, gewoon nee. Blijf gvd van worstenbroodjes af. Dit kan gewoon echt niet.”
Jumbo baarde vorig jaar ook al opzien met een opvallend product. Toen lag de frikandel speciaal salade in de schappen. Concurrent Lidl bracht eerder de zogenaamde frikandel speciaal spread op de markt. Bij Aldi konden bezoekers dan weer gaan voor een frikandellenvlaai.
Terug naar de worstenbroodjespizza. Die maakt namelijk onderdeel uit van een speciaal oranje assortiment ter gelegenheid van de sportzomer. Die campagne is afgetrapt met een nieuw nummer van Snollebollekes. ,,De ultieme snack in het assortiment is het Pizza Worstenbroodje. Het Pizza Worstenbroodje is een Brabantse jubileumeditie van de verse Jumbo afbakpizza met stukjes worstenbrood erop.”
Vijf euro
De snack van 460 gram ligt voor vijf euro in de schappen. Wie op de lijn let kan de Brabantse pizza - met een zakje curry als extraatje - beter laten liggen. Wie de pizza verorbert, werkt ineens 1200 kilocalorieën naar binnen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Kruimeltjes
In de tuin voor de deur van mijn slaapkamer zit een stel merels te broeden. Dat betekent dat in alle vroegte, zelfs wanneer de andere vogels ook nog slapen, de merel al gezellig zit te zingen. Niet altijd even leuk want vroeg is echt heel vroeg. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Wat Eten We Vandaag: Pizza shoarma uit de airfryer
Je kunt veel gerechten bereiden in een airfryer; zo ook pizza’s. De winst zit hem onder andere in de bereidingstijd: een pizza uit de airfryer is sneller klaar dan een pizza uit de oven. Wij bereiden deze pizza met shoarma en maken ’m af met knoflooksaus.
-
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
PREMIUMKoken & Eten
Risotto in gevaar: dit is de reden dat deze rijst uit de supermarkt verdwijnt
Het noorden van Italie wordt geteisterd door extreme droogte. In sommige delen is al vier maanden niet of nauwelijks neerslag gevallen. Met grote gevolgen voor de landbouw in het gebied. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?