In Geersdijk draait alles nu om pompoenen
Het is een drukte van belang op het erf van De Pompoenwinkel van de familie van der Zweep in Geersdijk. Grote vrachtwagens rijden vol pompoenen het erf af richting een grote supermarktketen. Want pompoenen, daar draait het hier om in alle soorten en maten. De Pompoenwinkel maakt zich tevens op voor Halloweendag die volgende week georganiseerd wordt.
,,Ondanks dat de zomer zeer droog en warm was hebben we toch een heel goede oogst pompoenen gehad”, vertelt Paul van der Zweep. ,,Misschien zijn ze wat kleiner en zaten er wat minder vruchten aan de plant dan anders maar over het algemeen viel dat ook reuze mee. Gelukkig maar”, zegt Van der Zweep die met zijn hele gezin voor het reilen en zeilen van het bedrijf zorgt.
,,Een voordeel van deze zomer was wel dat we niet in de modder hoefden te oogsten. We begonnen vroeg vanwege de warmte en stopten op tijd, anders was het niet te doen in het open veld.” Naast de pompoenen en kalebassen verbouwen ze artisjokken. Die overleefden deze zomer minder goed. ,,Dat had ik niet verwacht, helaas.” Tijdens Halloweendag is er onder meer een speurtocht over het pompoenpad, leer je pompoenen uitsteken en kun je raden hoe zwaar de grootste pompoen is. ,,Dat weten we zelf ook nog niet want de pompoen is zo zwaar dat we hem nog niet op de weegschaal hebben kunnen zetten”, lacht Van der Zweep.
Ze serveren dan natuurlijk pompoensoep. Rooster een pompoen in stukken gesneden maar met schil, 30 minuten in de oven op 180 graden met olijfolie. Bestrooi met kardemom en zout. Doe er verse gember, 2 winterwortelen en 2 rode uien en stukken gesneden bij. Pureer alles en doe het in een pan met 2 bouillonblokjes en 1 liter water. Serveer met verse koriander.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet
Als er iets makkelijk is, dan is het wel een maaltijd die je in één pan of ovenschotel kunt bereiden. Scheelt ook weer in de afwas. -
PREMIUM
De Bali Burger van Ferliyan (42) is de lekkerste van Nederland: ‘In één hap proef je alle smaken’
De Lekkerste Burger van 2023? Die heet de Bali Burger en is te vinden bij afhaalrestaurant Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Met zijn creatie won chef-kok Ferliyan Palimbong (42) het NK Lekkerste Burger. Al had het niet veel gescheeld of hij had helemaal niet aan de wedstrijd meegedaan. ,,Echt alles ging mis.” -
Met video1
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Koken & Eten
Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze
Afgelopen maand zochten we weer meer naar diëten. Ook koolhydraatarme recepten staan in de belangstelling. Eet jij ook minder koolhydraten, probeer dan zeker deze recepten van Eatertainment. De meeste zijn makkelijk en snel klaar te maken.
-
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd.