Het is Wereld Chocoladedag: met deze overheerlijke recepten vier je deze feestdag in stijl
koken & etenVandaag is het Wereld Chocoladedag, de dag waarop je uitgebreid kunt genieten van het meest geliefde voedselproduct ter wereld: chocolade. Probeer een van de volgende recepten uit voor de ultieme chocoladebeleving.
Delen per e-mail
Romig dessert met Ferrero Rocher
Dit chocoladedessert is gemaakt van meerdere laagjes en afgemaakt met de klassieke Ferrero Rocher. De laagjes bestaan uit cacaokoekjes, romige chocolade, slagroom en een ganache van hazelnoten. Een zachte maar crunchy lekkernij. Bekijk het recept hier.
Chocoladetaart met gezouten karamel
Gezouten karamel laat de chocolade ganache nog zoeter smaken. Met deze taart ben je wel een paar dagen zoet. Bekijk het recept hier.
Pretzelbrownies met karamel
Brownies met een pindakaas-pretzelbodem met pretzels en karamel als topping. Om je vingers bij af te likken. Ook deze brownies smaken overheerlijk door de combinatie van zoete chocola met zoute pretzels en karamel. Bekijk het recept hier.
Chocoladelavacake
Een recept van meesterpatissier Hidde de Brabander. Volgens hem moet iedereen hiervan houden en is het een goed recept om een date te imponeren. Met een garnering van passievrucht en witte chocoladekruim maak je dit chocoladegerecht nog luxueuzer. Zie de gesmolten chocola eruit stromen zodra je erin prikt. Bekijk het recept hier.
Klassieke chocolademousse
Met een intense pure chocoladesmaak is dit toetje extra lekker. Een traditioneel gerecht dat je op allerlei verschillende manieren kunt uitbreiden met bijvoorbeeld hagelslag, slagroom, fruit, koekkruim, sprinkles, chocoladekrullen en alles waar je het maar mee wilt versieren. Bekijk het recept hier.
Bananenbrood met Tony’s Chocolonely
Bananenbrood, maar dan anders. Met Tony's repen heb je verschillende groottes aan chocolade voor in je bananenbrood. Hartstikke lekker voor de textuur. Ook zit er een banaan ingebakken aan de bovenkant ter decoratie. Bekijk het recept hier.
Gepofte granen squares met pure chocolade
Gezoet met agavesiroop in plaats van gewone suikersiroop. Gemaakt met gepofte boekweit en quinoa om dit chocoladehapje toch nog gezond te maken. Je kunt ze ook als repen bereiden voor de gezonde snack tussendoor, alle ingrediënten geven je namelijk extra veel energie. Bekijk het recept hier.
Of probeer anders ook nog even deze macademiachocoladekoekjes, lekker crunchy met extra veel stukjes erin:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
video
Topman Dirk van den Broek: Verlaag btw op groente en fruit naar 6 procent
Supermarktketen Dirk van den Broek begint vandaag een petitie met als inzet de verlaging van btw op groente en fruit (van 9 naar 6 procent). De supermarkt vindt het niet kunnen dat gezonde, verse producten vaak duurder zijn dan ongezonde boodschappen. ,,Hoogste tijd voor actie.’’ -
Koken & eten
Tony’s opent chocoladebar: met een slabbetje vang je die waterval aan chocolade op
Zodra je binnenkomt bij de nieuwe Tony's Chocolonely's Chocolate Bar valt je de geur van zoetigheden en verse cake over je heen. Twee enorme Tony's chocoladerepenkroonluchters zijn de blikvangers. -
PREMIUM
Zo wordt shoppen bij lokale winkels makkelijker: ‘Ik heb winkeliers huilend aan de lijn gehad’
Om het voor inwoners uit de Krimpenerwaard makkelijker te maken om inkopen bij lokale winkeliers te doen, is sinds kort de website krimpenerwaardkooptlokaal.nl in de lucht. Een van de initiatiefnemers is Marco Goudswaard (58) uit Krimpen aan de Lek. Hij hoopt zo de leefbaarheid van de dorpskernen te behouden. -
PREMIUMKoken & eten
Afvallen met intermittent fasting? Drie fans delen hun succesverhaal: ‘Ik verloor 51 kg in 8 maanden’
Veel Hollywoodsterren, influencers en andere bekenden zweren erbij én het was de meest gegoogelde dieetzoekterm van vorig jaar: intermittent fasting. Periodiek vasten is een enorme hype. Maar werkt het ook? Volgens deze drie aanhangers wel. -
Koken & eten
Deze kruidenmixen maken zout in je gerechten overbodig
Koks in opleiding krijgen tegenwoordig steeds vaker aangeleerd hoe ze gerechten kunnen bereiden zónder zout. Dat kan best, weten ervaren koks. Hoe dan? Door slim gebruik te maken van andere smaakmakers natuurlijk. En: goedkoper dan een potje van de supermarkt.
-
Nooit een Tupperware-party meer in Nederland: ‘Dit is het einde van een tijdperk’
Tupperware trekt vanwege de dalende verkopen de stekker uit Nederland. En daarmee komt ook een einde aan die befaamde Tupperware-party, waarbij consulentes bij een gastvrouw (of -heer) thuis keukengerei en ander spul aan de man brengen. Het vertrek komt niet onverwacht, zegt de één. Voor de ander is dit het einde van een tijdperk. ,,Het draaide vooral om de gezelligheid.” -
Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’
Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’ -
8
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen.