Hemels: een kookboek vol karamelrecepten
Delen per e-mail
Karamel is een kleverige alleskunner. Dit prachtige kookboek staat vol zoete én hartige gerechten: van dacht je van deze fantastische chocoladetaart met tijm en geitenkaaskaramel? Of zet je je tanden liever in rokerige zalm en witloftaartjes? Het staat allemaal in Koken met karamel van Constan Heestermans en Marije Sietsma.
Alleen van de foto's al worden wij dolgelukkig. Naast basisrecepten om zelf heerlijke smeerbare karamel te maken, staat het boek vol feestelijke zoetigheden als stevige koffiesnoepjes, cheesecakemouse en bananentoffeetaart.
Maar helemaal bijzonder zijn de vele hartige gerechten. Bijvoorbeeld stuk camembert met zoete noten, of wat dacht je van een misokaramelsaus bij een portie noedels met gegrild spek?
Heb je net als wij nu al trek gekregen? Bekijk dan deze recepten met karamel eens op www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Verfijnde spijs én wijn bij Martine in de keuken
Restaurant Avalon Wijn en Spijs in De Steeg heeft niet voor niets wijn voor het woord spijs staan. The place to be voor iedere wijnliefhebber. -
Bijna niemand kent ze, maar deze tweelingzussen verkopen miljoenen flessen frisdrank
De Nederlandse tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas (28) maken vanuit Londen furore met hun luxe en suikervrije frisdrankjes. De twee - geboren in Helmond, getogen in Antwerpen - richtten vijf jaar geleden Double Dutch Drinks op en verkochten al meer dan 10 miljoen flessen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de jonge ondernemers in de prestigieuze 30 under 30 Europe-lijst gezet. ,,Wij waren nooit zo van het bier.’’ -
PREMIUM
Maandag
Afgelopen maandag was het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De vader van deze 'blauwe maandag' is een Britse psycholoog. Hij bedacht in 2005 een wetenschappelijk verantwoorde formule. Hieruit zou blijken dat deze maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Alle goede voornemens zouden dan al mislukt zijn en de vakanties nog heel ver weg lijken. Tsja. -
PREMIUM
Versgebakken van Tholen: de beschuitbol
SINT-ANNALAND - De beschuitbol klinkt ontzettend Nederlands en dat is ie in principe ook. Het woord beschuit is afgeleid van het het Latijnse woord biscoctus, waar we ook de Italiaanse ‘biscotti’ van kennen. Biscoctus betekent twee keer gebakken en zo wordt beschuit gemaakt, zoals bijvoorbeeld bij bakker Slager in Sint-Annaland op Tholen. -
Uit eten? Lees hier onze restaurantrecensies!
-
Koken & eten Gasten McDonald’s in paniek om losgelaten rat
In een McDonald’s in Newark, New Jersey, brak paniek uit nadat een man een rat losliet in het restaurant. Op beelden is te zien hoe de man met de rat in een plastic doos binnenstapt in de McDonald’s. Zodra hij de rat loslaat breekt er paniek uit. -
Koken & eten Snert koken is officieel immaterieel erfgoed: zo maak je een ouderwetse variant zelf
Voor snertkokers is het een heugelijk dag. Het maken van erwtensoep is bijgeschreven als echt Nederlands immaterieel erfgoed. Weetje: snert is niet hetzelfde als erwtensoep. -
Koken & eten Feestje tussen de asperges leidt tot ‘veldslag’
De organisatie van Asperges op de Velden baalt ervan dat op de voormalige locatie in Nuenen een vrijwel identiek evenement wordt georganiseerd. Dat riekt naar plagiaat, zegt ondernemer Bertie Klaassen.