Volledig scherm

Hartige tortellini-spinazie soep

Dit is een winterclassic van Jord Althuizen voor op een gure doordeweekse dag na het werk. Op werkdagen is het in alle hectiek een lekker vullende soep die vlug klaar is en bij jong en oud goed in de smaak valt.

Ingrediënten (4 personen):
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 250 g paddenstoelen, in plakken gesneden
- 2 l kippenbouillon
- 1 potje zongedroogde tomaat (circa 200 g) uitgelekt en in reepjes gesneden
- 250 g met kaas of paddenstoelen gevulde tortellini’s (liefst vers)
- 200 g verse bladspinazie
- 1 ei
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en versgemalen zwarte peper

Serveertip:
- Rustiek brood
- Aioli

Benodigdheden:
- Grote 5 liter pan

Bereiding (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit de olijfolie en bak de uien, knoflook en rode peper glazig. Voeg de champignons toe en kleur deze bruin.
- Giet de kippenbouillon in de pan en breng tot net onder kookpunt.
- Voeg de zongedroogde tomaat en tortellini's toe en kook tot deze al dente zijn.
- Roer de verse bladspinazie door de soep en laat slinken.
- Meng in een apart kommetje het ei en de parmezaanse kaas en roer dit door de soep.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer met rustiek brood en aioli.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen. 

  1. Beeldbellen
    PREMIUM
    COLUMN MARGOT VERHAAGEN

    Beeldbel­len

    Afgelopen weken beeldbelde ik heel wat af met mensen, zowel zakelijk als privé. Grappig om vooral mensen die je niet zo goed kent ineens in hun natuurlijke habitat te zien zitten. Vaak ook geheel anders gekleed. Dan krijg je meteen een ander beeld van iemand; letterlijk en figuurlijk. Vaak zag ik op de achtergrond van alles gebeuren: Er liepen huisgenoten rond, iemand bleek een voor mij onverwachte voorliefde voor teddyberen te hebben en een ander had hele bijzondere posters aan de muur hangen.