Haardvuur: lekker warm, én romantisch
Eigen haard is goud waard en zo is het maar net. Zeker in deze tijden van oost west, thuis best, stook ik regelmatig de haard even op.
Delen per e-mail
Als kind was ik al gefascineerd door vuur en hielp ik mijn vader graag met het aansteken van de open haard. Daar lag ik dan vervolgens graag voor op de poef, een geliefd meubelstuk vroeger bij ons thuis. Gelukkig heb ik in mijn huis ook een haard, dat was trouwens voor mij een belangrijk punt bij de aankoop. Echt vuur; de geur, het geknapper en gespetter vind ik heerlijk. De Mannen hebben er wat minder mee maar vinden het wel gezellig. Mijn vader heeft hout liggen dat de hele avond brandt. Het bleef over van zijn vroegere werk in de natte waterbouw. Dat stook ik nu op.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Taco’s met spinazie, chorizo en aardappel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: taco’s met spinazie. Die blieven een super-côtes du rhône. -
PREMIUM
Na máánden mogen ze weer, zo bereiden cafés zich voor op horecaproef: ‘Ik wil geen gemaakte testsituatie’
De glazen worden gepoleerd, de tafels opgedekt en het bier vloeit (bijna) weer uit de tap. Voor vijf gelukkige horecaondernemers is het zover: na maanden dicht te zijn geweest openen aanstaande woensdag weer de deuren - voor een paar dagen althans. Dat betekent genieten, maar ook keihard doorwerken. ,,Ik wil niet zo’n gemaakte testsituatie neerzetten.” -
Slagersvak enorm veranderd: 'Mijn vader zou driekwart van de producten in de vitrine niet meer herkennen’
In tien jaar tijd verdwenen vijfhonderd slagerijen in ons land. Maar het tij lijkt te keren. Het aantal leerlingen aan de slagersvakschool is dit jaar met 35 procent gestegen en de consument weet de weg naar de ambachtelijke slager weer te vinden. ‘Of je nog worst lust? Nou, dacht het wel.’ -
PREMIUMKoken & eten
Les van de expert: deze messen heb je absoluut (niet) nodig
De basis van een goede messenset bestaat uit vier of vijf stuks en kun je verder uitbreiden. Expert Jaap Moes legt uit hoe je al die messen gebruikt. -
Oostenrijkse agent veroordeeld voor plaatsen foto van ‘Hitlers lievelingsgerecht’ op Facebook
Een politieman in Oostenrijk is maandag veroordeeld voor het plaatsen van een foto van gnocchi met groene salade op Facebook. Dat deed hij uitgerekend op de geboortedag van Adolf Hitler. De man, die volhield onschuldig te zijn, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden opgelegd en een boete van 6300 euro wegens inbreuk op de wet die uitingen van nationaalsocialisme verbiedt.
-
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen. -
Het is kaasfonduedag: zo maak je een heerlijke met vijf kazen
Met het koude weer is er bijna niets gezelliger dan met zijn allen rondom een pan kaasfondue zitten. Deze kaasfondue bevat wel vijf verschillende soorten kazen. Vandaag is er een extra goede reden om deze op tafel te zetten, want het is Dag van de kaasfondue! -
PREMIUM
Sandra’s zelfbedachte kruidenpasta’s liggen nu bij de Jumbo: ‘Ik ben met de lepel in mijn hand geboren’
Je producten in de schappen van tientallen filialen van een enorme supermarktketen zien te krijgen: de Rotterdamse Sandra van Houwelingen–Ramadhin (58) kreeg het met haar drie zelfbedachte Surinaamse kruidenpasta’s voor elkaar. ,,Ik ben met de lepel in mijn hand geboren.’’