Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
Met een combimagnetron kun je opwarmen, bakken en meestal ook grillen. Vooral inbouwmodellen zie je tegenwoordig in veel keukens. Logisch, want het ziet er mooi strak uit. Daar betaal je wel voor: inbouwmagnetrons zijn flink duurder dan vrijstaande modellen.
De Consumentenbond test inbouw- en vrijstaande combimagnetrons op onder meer opwarmen, ontdooien, heteluchtfunctie (oven), combistand en gebruiksgemak. In totaal zijn er 96 combimagnetrons getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.
Bij de ruim 40 geteste inbouwmodellen komt een combimagnetron van ETNA als Beste uit de Test. Dit model is ook de Beste Koop vanwege de gunstige prijs. Een interessant alternatief is een combimagnetron van IKEA.
Beste uit de Test én Beste Koop: ETNA CM751ZT
Prijs: 699 euro
Testoordeel: 7,4
Bruikbare inhoud: 39,8 liter
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste inbouw-combimagnetrons
Kies de beste magnetron voor jou
Bij deze inbouwmagnetron van ETNA krijg je veel waar voor je geld. Hij komt goed uit de test en heeft ook een relatief gunstige prijs.
Opwarmen en ontdooien van eten doet hij goed en gelijkmatig. Ook grillen kan hij prima. De combistand (ontdooien en bakken tegelijk) werkt ook goed. Bijzonder is dat hij ook een stoomfunctie heeft. En die scoort maar liefst een perfecte 10.
Verder is hij makkelijk in het gebruik. De bediening werkt eenvoudig, hij is lekker ruim van binnen en hij is makkelijk schoon te maken. Ook prettig: tijdens gebruik maakt hij weinig lawaai.
Maar er zijn ook wat minpuntjes. Zo duurt opwarmen in de magnetron- en combistand wel erg lang. En de ovenfunctie is niet zijn sterkste kant: diepvriespizza’s komen bijvoorbeeld vrij slap uit de oven.
Alternatief: IKEA Smaksak
Richtprijs: 600 euro
Testoordeel: 7,3
Bruikbare inhoud: 42,7 liter
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste inbouw-combimagnetrons
Kies de beste magnetron voor jou
Ben je op zoek naar een model met vooral een goede ovenfunctie? Dan is dit model van IKEA een goed alternatief.
In tegenstelling tot de ETNA, bak je met dit model van IKEA prima diepvriespizza’s. Maar opwarmen en grillen doet hij juist wat minder goed. Daar is de ETNA beter in.
Verder doet hij qua prestaties niet onder voor de ETNA. Het gebruiksgemak is goed en de bediening is heel makkelijk. Hij is makkelijk schoon te maken en stil tijdens gebruik. En hij is lekker ruim van binnen. Met een inhoud van bijna 43 liter zelfs iets ruimer dan de ETNA. Hij heeft geen stoomfunctie.
Minpunten zijn vooral het opwarmen en grillen. Hij scoort daar maar net aan een voldoende op. Daarnaast warmt hij het eten niet goed gelijkmatig op en duurt dit ook erg lang.
Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.
De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.
Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.
Meer testresultaten, van de beste vaatwassers tot de beste stofzuigers vind je hier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
Nederlanders eten te veel kikkerbillen: de kikker wordt bedreigd
De een vindt het een lekkernij, de ander gruwelt ervan. Kikkerbilletjes staan wereldwijd overal op de menukaart. Nederland is een van ’s werelds grootste afnemers. In tien jaar tijd importeerde Nederland 2,6 miljoen kilo aan kikkerbillen. Daarmee is het na Frankrijk en België de grootste afnemer in Europa. -
PREMIUMKoken & Eten
Restaurant Loetje serveert eindelijk ook een plantaardige biefstuk – uit de 3D-printer
Na jarenlang zoeken naar het perfecte recept heeft restaurant Loetje in Amsterdam nu dan eindelijk een vegetarische biefstuk op de kaart. ,,Die structuur, en vooral ook de sappen, zijn heel moeilijk na te bootsen.” -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
Koken & Eten
Is het echt nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag?
Minstens 1,5 of zelfs 2 liter water per dag drinken, die aanbevelingen hoor je geregeld. Maar waarop is dat idee gebaseerd en hebben we écht minimaal 2 liter water per dag nodig om voldoende gehydrateerd te blijven? Wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
-
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Koken & Eten
Voedingscentrum waarschuwt voor rauwe melk: ‘Ga niet eerst een ommetje maken’
Een bezoekje brengen aan de boer in plaats van de supermarkt. Een toenemend aantal mensen kiezen ervoor om hun melk zo vers mogelijk te halen. Soms om de smaak, soms om gezondheidsredenen. Maar of rauwe melk ook echt gezonder is, is onduidelijk.