Feestje tussen de asperges leidt tot ‘veldslag’
De organisatie van Asperges op de Velden baalt ervan dat op de voormalige locatie in Nuenen een vrijwel identiek evenement wordt georganiseerd. Dat riekt naar plagiaat, zegt ondernemer Bertie Klaassen.
Na vier succesvolle edities bij Raaijmakers Hoeve in Nuenen kondigde Asperges op de Velden vorige week aan te verhuizen naar Veldhoven. De organisatie bouwt het pop-uprestaurant deze keer op bij aspergekwekerij John Kelders, waar meer ruimte is om gasten te ontvangen.
Toen een paar dagen later Raaijmakers Hoeve ‘Asperges aan het Veld’ presenteerde, was verrassing groot. Niet alleen lijkt de naam sterk op die van de eerste organisatie, ook het logo en de internetpagina doen sterk denken aan Asperges op de Velden.
Kopie
Wij werken met sterrenkoks uit de regio en ik wil niet dat mijn naam wordt geassocieerd met het braderietje dat daar gaat plaatsvinden
,,Uiteraard zijn er meer evenementen die raakvlakken hebben maar alles is één op één gekopieerd’’, reageert Bertie Klaassen op de concurrentie door haar voormalige leveranciers. ,,De boer en wijnleverancier borduren met nagenoeg dezelfde naam voort op het concept en de productie die ik heb opgebouwd. Ik gun iedereen zijn succes maar verzin een andere naam en kies een andere uitstraling. Ik vind het jammer en onnodig dat het is gekopieerd. Het neigt naar plagiaat.’’
De eigenaresse van het organisatiebureau Bert! Events bekijkt nog of ze ook juridisch een zaak heeft. Klaassen benadrukt dat ze helemaal niets te maken wil hebben met Asperges aan het Veld. ,,Wij werken met sterrenkoks uit de regio en ik wil niet dat mijn naam wordt geassocieerd met het braderietje dat daar gaat plaatsvinden. En volgens mij is het vooralsnog een luchtkasteel.’’
Asperges op de Velden werkt onder andere samen met restaurant De Lindehof in Nuenen (twee Michelinsterren) en restaurant Wiesen in Eindhoven (één Michelster). De organisatie zegt dat er al 2200 reserveringen zijn, maar benadrukt dat er nog plek is.
Klaassen zegt dat de huidige spanningen met de voormalige leveranciers voor haar nieuw zijn en dat voor een verhuizing naar Veldhoven vooral is gekozen omdat het evenement in Nuenen uit zijn jasje groeide. ,,We zijn toe aan vernieuwing en een grotere locatie en het vertrek uit Nuenen was op ons initiatief. Wat ons betreft gaan we ook vaker zoeken naar geschikte plekken in de hele regio.’’
Gewald Baremans, wijnimporteur en organisator van Asperges aan het Veld, begrijpt de kritiek niet. ,,Ons logo heeft een andere vorm, kleur en lettertype. Er zijn zo veel van zulke evenementen. In Den Bosch heet het Asperges in het Veld. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Ik wil gewoon een leuk evenement neerzetten met niet al te veel pretenties. We zijn nog met een aantal restaurants in gesprek en de puntjes moeten nog op de i worden gezet, maar de kaartverkoop is dinsdag begonnen.’’
Baremans mikt bij zijn Asperges aan het Veld in Nuenen op twee- tot drieduizend gasten.
De witte asperges zijn er helaas nog niet. Daarom hier een recept met groene exemplaren:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
Met deze trucs probeert men jou gezonder te laten eten
Zeg géén vleesloze worst, als je ernaar streeft dat mensen meer plantaardig eten, noem een vegangerecht vooral geen vegan. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken naar consumentengedrag. Verleiden is een kunst, ook bij voedsel. -
Blokker experimenteert met brood en chips dankzij samenwerking met Chinese robotsupermarkt
Bij Blokker kunnen klanten vanaf morgen ook brood, chips en andere voedingsmiddelen afhalen. Dat is mogelijk door een samenwerking met de Chinese robotwinkel Ochama, een kruising tussen een afhaalsupermarkt en een warenhuis.
-
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Koken & eten
Dit is het aantal calorieën dat je moet eten om af te vallen
Voor wie wil afvallen blijft de gouden regel: minder calorieën eten dan je verbruikt. Eet je er meer, dan kom je aan. Zijn beide ongeveer gelijk, dan blijf je op hetzelfde gewicht. Klinkt eenvoudig, toch? Ja, maar hoeveel calorieën mag je dan precies nog eten? Dat hangt van verschillende factoren af. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt?