Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Koken & EtenLekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten.
Als je op de kleintjes let, dan zijn er wel een paar trucs volgens Ritchie van der Heijden. Hij is chef en receptontwikkelaar bij Eatertainment. Voor deze site maakte hij vijf maaltijden met een bijzondere opdracht: ze mochten niet meer dan 2,50 euro persoon kosten.
Zelf let hij om geld te besparen vooral op seizoensproducten. Dan betaal je minder voor je groenten en fruit. Minder vlees gebruiken scheelt ook. En wat betreft smaak: als je een aantal smaakmakers in huis hebt kun je een eenvoudig gerecht snel echt lekker maken.
,,Je hebt voor een lekkere maaltijd niet veel ingrediënten nodig. Mijn favoriete keuken is de Italiaanse, ook vanwege de eenvoud. Het is met vijf, zes ingrediënten altijd hartstikke lekker.” Beetje knoflook erbij, tipte hij eerder op deze site. ,,En vooral kruiden zoals oregano, basilicum en rozemarijn. Wees niet te bescheiden.”
1. Gevuld Turks brood
Een Turks brood is lekker luchtig van binnen en het heeft een knapperig korstje aan de bovenkant. Door de luchtigheid kan je het brood makkelijk uithollen en vullen met verschillende ingrediënten. Dit recept voor gevuld Turks brood is ideaal wanneer je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een goed vullende maaltijd.
2. Shakshuka met bonen
Shakshuka eet je eigenlijk bij het ontbijt. Maar het is ook een ideaal gerecht voor lunch of diner. Deze variant is gemaakt met zwarte bonen, maar leent zich goed om te variëren. Restjes groenten, andere bonen, brood of zuivel kunnen prima worden verwerkt in dit eenpansgerecht.
3. Jambalaya met bonen en ananas
Jambalaya is een gerecht dat afkomstig is uit New Orleans. Het gerecht bestaat van origine uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Het woord komt van Franse jambon, dat ham betekent en ya, het oud Afrikaans woord voor rijst. Deze variant is vegetarisch en daarom met bonen en noten.
4. Quiche met rode biet, brie en tijm
Met quiche kun je makkelijk variëren. In dit recept vind je de combinatie van rode biet, kaas en noten. Hou je een stukje over? Bewaar het dan in de koelkast of vries het in. Handig voor na een drukke dag.
5.Zoete aardappel met feta en broccoli
Een gerecht op de bakplaat is een ideale manier om makkelijk een voedzame maaltijd op tafel te zetten op een doordeweekse dag. Je kunt kiezen voor iedere groentesoort, maar ook voor vlees, vis en vegetarisch.
Meer budgetrecepten vind je hier: ‘Eten onder 3 euro per persoon kan best: tien lekkere én goedkope gerechten (met recept).’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Wat Eten We Vandaag: Gele curry met krieltjes
Een lekkere Thaise curry heeft de juiste balans tussen pittige, zoete en zure smaakmakers. Voor een friszuur element gebruiken we limoensap, kokos geeft het gerecht iets zoetigs. Houd je van pittig? Snijd dan een rode peper in ringetjes en garneer hiermee de curry. -
PREMIUM
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zoete aardappel op Mexicaanse wijze
Een avondmaaltijd boordevol groenten? Dan is dit recept een aanrader. De kidneybonen bovendien zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een goede bron van vezels en eiwitten.
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
-
-
6
Supers stoppen met gratis plastic en papieren zakjes groenten en fruit
Lidl, Jumbo, Plus en Aldi stoppen dit jaar met de gratis plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen. De supermarkten hebben dit met de overheid en bedrijven in de kunststofsector afgesproken in het Plastic Pact NL. Vorig jaar deed Albert Heijn al wegwerpzakjes in de ban. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen.