Een stewardess serveert maaltijden op een KLM-vlucht in de jaren vijftig.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stewardess serveert maaltijden op een KLM-vlucht in de jaren vijftig. © Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad

Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’

Koken & etenWat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’

  1. Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    14 juni
  2. Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    13 juni