Er is maar weinig gezonder dan noten (als je er niet te veel van snoept)
Zeeland eetTERNEUZEN - De geur van vers gebakken noten lokt je als vanzelf wijn- en notenspeciaalzaak Toine Fassaert in de Terneuzense Noordstraat in. In de notenbar liggen honderden pinda’s, amandelen, cashew- en macadamianoten. ,,Noten zijn de perfecte vleesvervanger”, aldus Toine Fassaert.
Delen per e-mail
Als je er niet te veel van snoept, zijn weinig producten gezonder dan noten. Neem bijvoorbeeld de paranoot. ,,Twee per dag is hartstikke goed voor je”, weet Toine. De superfood bevat de stof selenium. ,,Dat helpt goed tegen virussen. In gebieden waar veel selenium in de grond zit, is minder corona en herstellen mensen sneller. Dat is onderzocht”, zegt Toines vrouw José. Verder zitten noten boordevol mineralen en gezonde vetten. ,,Dat helpt tegen cholesterol.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
‘Kefir is super gezond’: feiten en fabels rondom populair melkdrankje
We geloven niet alles zomaar. Daarom onderzoeken we hier de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat is er te claimen over melkkefir? -
Leuk klusje met de kinderen: maak een broodmandje voor je paasontbijt
Pasen betekent voor veel mensen met de familie samenzijn en natuurlijk lekker eten. Dat kun je op een bord leggen, maar met deze paasmand maak je het extra feestelijk. -
Droom van Susan komt uit: ‘Ik heb straks gewoon mijn eigen gin’
Kookboekenauteur Susan Aretz hoopt dit najaar Holy Unicorn gin te introduceren. Ze begint een crowdfundingsactie voor het benodigde startkapitaal. Vanochtend was binnen drie uur tijd ruim de helft van het benodigde bedrag al binnen. -
PREMIUM
Chinese loempia’s met zoete mosterdsaus
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: Chinese loempia’s. Met een kraak-sappige rosé. -
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan.
-
Lekker eten met Pasen? Graag gemakkelijk: brunch- en ontbijtboxen heel populair
Uitgebreide restaurantboxen zijn dit jaar erg populair voor op de paastafel. Nu eetgelegenheden gedwongen dicht zijn, bieden de luxe maaltijdpakketten horecaondernemers een kans om toch nog wat geld te verdienen. Vooral brunch- en ontbijtboxen verkopen goed, melden restaurantplatforms. -
Koken & eten
Zakjes ketchup in VS niet aan te slepen door massaal bestellen van takeaway
Sinds de uitbraak van de coronapandemie zijn veel horecazaken overgeschakeld op takeaway. Nu dreigt er een tekort aan zakjes met tomatenketchup in de Verenigde Staten, waar het sausje razend populair is. De productie bij Kraft Heinz Co. draait op volle toeren, maar het bedrijf kan het aantal bestellingen niet bijhouden. -
PREMIUM
Taco’s met spinazie, chorizo en aardappel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: taco’s met spinazie. Die blieven een super-côtes du rhône.