Een sprong in de ijskoude zee geeft echt een kick
Sinds een paar maanden baad ik met een vriendin iedere week in zee. En opeens zie ik in bladen, op social media en op tv hoe gezond het is om juist ‘s winters in koud water te zwemmen. Overigens is het niet echt zwemmen, meer dippen. Soms doet het bijna pijn, vooral aan mijn voeten dus kocht ik zwemschoentjes. Het idee dat ik dit, als koukleum, in de winter ben gaan doen – wat tevens betekent dat ik in mijn bh en slipje op een vaak winderig strand mezelf sta om te kleden - en ik vrijwillig het koude water in ga, is wellicht niet goed voor te stellen.
Delen per e-mail
Toch krijg ik er een enorme kick van. Een gevoel dat te vergelijken is met een bezoek aan de sauna. Je bent er rozig maar wel vol energie van al was het de afgelopen lentedagen minder moeilijk dan toen het vroor. Zo’n bad is heel goed voor je immuunsysteem, op dit moment geen overbodige luxe. Toen ik over mijn zwemescapades aan mijn ouders vertelde waren ze stik jaloers. Beiden komen door de coronamaatregelen bijna niet buiten en uitwaaien op het strand, genieten van het buiten zijn en een duikje in zee doet hen denken aan betere tijden.
Voor mij is dat een extra motivatie wanneer ik er niet zo’n zin in heb. Thuisgekomen eet ik meestal een kop warme soep, zoals deze met ramen. Zet een pan kippenbouillon op met daarin twee biologische kippendijen, laat zachtjes pruttelen en kook 2 eieren mee. Kook de ramen volgens de verpakking gaar. Roerbak ondertussen een paksoi met een ui, een teen knoflook, verse gember, limoenblaadjes en sojasaus. Giet de bouillon in 4 kommen, verdeel de kip, de groenten, een half ei en de ramen erover en bestrooi met lente-ui en koriander.
Mocht je zelf een bad overwegen? Blijf doorademen, zorg dat je met iemand samen gaat en vooral: Geniet ervan!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Horecaondernemer Danny houdt terras op 21 april dicht: ‘Dit is zelfmoord, zo’n soort tent ben ik niet’
Dat het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels hoopt te kunnen openen, leidt tot een jubelstemming bij veel horecaondernemers. Toch zitten niet alle ondernemers te springen. Danny Snaaijer houdt zijn zaak bijvoorbeeld potdicht. -
Het is kaasfonduedag: zo maak je een heerlijke met vijf kazen
Met het koude weer is er bijna niets gezelliger dan met zijn allen rondom een pan kaasfondue zitten. Deze kaasfondue bevat wel vijf verschillende soorten kazen. Vandaag is er een extra goede reden om deze op tafel te zetten, want het is Dag van de kaasfondue! -
PREMIUMZeeuws eten
Eerst maakte Cees Zeeuwse gin, nu is er ook rum. Met karamel-zeezout
Na het succes van de SchoDu gin kwam Cees Snijders uit Burgh-Haamstede onlangs met een eigen Zeeuwse rum op de markt. ,,Twee jaar geleden begon ik met het ontwikkelen van een eigen gin, vooral omdat ik zelf erg van gin houd en in het buitenland altijd op zoek ga naar lekkere en authentieke streekproducten.” -
Oostenrijkse agent veroordeeld voor plaatsen foto van ‘Hitlers lievelingsgerecht’ op Facebook
Een politieman in Oostenrijk is maandag veroordeeld voor het plaatsen van een foto van gnocchi met groene salade op Facebook. Dat deed hij uitgerekend op de geboortedag van Adolf Hitler. De man, die volhield onschuldig te zijn, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden opgelegd en een boete van 6300 euro wegens inbreuk op de wet die uitingen van nationaalsocialisme verbiedt. -
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen.
-
PREMIUMKoken & eten
Dadelkoning Isam wil Nederland verliefd laten worden op dadels: ‘Veel gezonder dan al dat snoepgoed’
Dadels zijn in Nederland nu nog vooral populair onder moslims. Die kennen echter met name de dadels uit Algerije en Tunesië, terwijl er tientallen andere soorten zijn die hier nauwelijks bekend zijn. De Haagse ondernemer Isam Naimi wil daar verandering in brengen. ,,Ik wil dat heel Nederland ze gaat eten.’’ -
PREMIUMColumn Margot Verhaagen
Mijn oude slaapkamertje is leeg, de keuken doet kaal aan
Mijn ouderlijk huis staat sinds vorige week te koop. De plek die me zo dierbaar is kan ik straks niet zomaar meer bezoeken, een gek idee. De kersenboom in de tuin bloeit, de magnolia ook. Voor mijn moeder nam ik takken mee zodat ze er toch nog een beetje van kan genieten. -
Koken & eten
Weer pizza of wil je nu eens iets anders eten? Pieter bedacht slimme app: bezorgroulette
Bestel je altijd hetzelfde? Pieter Boerboom (27) kent het probleem en bouwde een app waarmee je eens iets anders kunt vinden dan dezelfde pizza of pokébowl: de Thuisbezorgd Roulette.