Het zwarte broodje is doordrenkt met kaviaar en versierd met goud.
Volledig scherm
Het zwarte broodje is doordrenkt met kaviaar en versierd met goud. © RV

Een hapje van deze exclusieve hamburger kost je bijna 1500 euro

Koken & etenEen hotel in de VS heeft een hamburger gemaakt voor een absurde prijs. De ‘Black Gold Burger’ is te koop voor bijna 1500 euro. Daarvoor krijg je een broodje versierd met goud, dat rijkelijk belegd is met de meest exclusieve ingrediënten. 

De super-de-luxe hamburger kun je alleen krijgen in de H Bar van het Post Oak Hotel in Houston, de grootste stad van Texas. Het hotel zegt geïnspireerd te zijn door de ‘gold rush’ die van Houston een van de grootste olieproducenten ter wereld maakte. Meer dan 5000 energiebedrijven hebben hun hoofdkwartier in de stad en olie zorgt er voor veel werkgelegenheid. Blijkbaar verdient men er ook goed.

De Black Gold Burger is belegd met meer dan 450 gram Wagyu A5-rundsvlees, speciaal overgevlogen uit Japan. Daarop liggen schijfjes gebakken foie-gras die zijn gekruid met onder meer zwarte truffels en truffelolie. Het zwarte broodje is doordrenkt met kaviaar en aan de bovenkant versierd met 24-karaats goud. De burger wordt geserveerd met handgesneden frietjes, ook versierd met eetbaar 24-karaats goud.

Om het helemaal af te maken, krijg je er ook een fles Dom Perignon champagne uit 2006 bij.

De hamburger wordt geserveerd met gouden frietjes en een fles Dom Perignon uit 2006.
Volledig scherm
De hamburger wordt geserveerd met gouden frietjes en een fles Dom Perignon uit 2006. © RV

Deze milkshake van Serendipity 3 in New York past goed misschien wel net zo goed bij de gouden burger als champagne. Het bevat de beste ingrediënten uit de wereld en kost ‘maar’ 100 dollar: