Volledig scherm
PREMIUM
De Oase in Domburg. © Ruben Oreel

Een culinaire oase aan de kust

Smakelijk eten op het strand? Steeds meer paviljoens zijn de snack voorbij, zoals De Oase in Domburg. 

Humor hebben ze in Domburg. Je strandetablissement De Oase dopen… Geestig toch? En ver bezijden de waarheid is het ook niet. Goed, er staan geen palmen, er ligt minder zand dan in de Sahara en de oase zelf is een plas die tot Engeland reikt.

Maar wie de kaart bekijkt, ziet dat dit gastronomisch wel degelijk een oase is in de woestijn van strandpaviljoens waar de kibbeling en het kipsateetje al jaren sultans zijn. Octopus in tempura, verse kreeft uit het eigen homarium en ook duurzaam gekweekte koningsmakreel (yellowtail kingfish) uit Colijnsplaat. De Oase heeft duidelijk meer pretenties. ,,We noemen ons zelf ook geen strandpaviljoen, maar een restaurant op het strand’’, geeft Hein Robbers het fijne verschil aan. Samen met zakenpartner Jaco Duvekot exploiteert Robbers al zo’n drie jaar De Oase en het dichtbij gelegen, iets simpeler High Hill Beach.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement