Edward Leenders woont in beroemd vijfsterrenhotel: ‘Mijn dochters zitten niet als prinsesjes boven’
Jarenlang werkte Edward Leenders (46) in vijfsterrenhotels over de hele wereld, tot hij directeur van hotel De L’Europe werd. Sinds half maart woont hij met zijn gezin op zijn werk om het hotel door de crisis te leiden. ‘Het is normaal dat mijn team me nog iets vraagt als ik ’s avonds de hond heb uitgelaten.’
Delen per e-mail
Toen Edward Leenders twee jaar geleden terugkwam naar Nederland, betrok hij met zijn Franse vrouw, twee dochters en hun hond, een beagle, een woning aan de P.C. Hooftstraat. Al snel spotte hij Robert ten Brink, die hij nog kende van de televisie van vroeger, en nog steeds een BN’er bleek te zijn – zo veel verandert er dus ook weer niet, als je meer dan twintig jaar bent weggeweest om in vijfsterrenhotels over de hele wereld te werken. Van de Verenigde Staten, Jordanië, Groot-Brittannië, Duitsland, België en Italië tot aan de Seychellen: Leenders en zijn gezin zijn wel gewend om te verkassen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dit sterrenrestaurant gooit na corona de deuren in het weekend dicht
Ze speelden al langer met de gedachte maar de tweede lockdown heeft Tabitha en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk het laatste zetje gegeven. Na coronatijd gooien ze de deuren van hun sterrenrestaurant in het weekend dicht. De Jansma’s hebben het afgelopen jaar een rijker sociaal leven ontdekt en willen dat niet meer kwijt. -
Koken & eten
Gezonde maaltijden uit de airfryer? Deze diëtiste zegt dat het kan
In het zeer populaire alternatief voor de frituur, de airfryer, bakken veel mensen alleen frietjes. Maar je kunt er ook andere vetarme gerechten in bereiden, zegt de Amerikaanse diëtiste Dana Angelo White. Ze stelde een kookboek samen over gezond koken met de airfryer. -
Wat Eten We Vandaag: Garnalenloempia’s uit de oven
Loempia’s maken zonder te frituren? Jazeker, deze loempia’s maken we in de oven. Lekker krokant en goed gevuld met garnalen, groenten en glasmie. Glasmie is een halfdoorzichtige, dunne noedel die veel wordt gebruikt in loempia’s. -
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
PREMIUMKoken & Weten
Patat met minder koolhydraten: is dat echt gezonder of zijn het ‘papstaafjes’?
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is koolhydraatarme friet gezonder?
-
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
Nu we ze volop eten: alles wat je moet weten over paaseitjes
De winkels puilen nu uit van de paaseitjes. Hoe gezond zijn die chocoladesnoepjes en welke smaken zijn het populairst? -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans.