Hendrik en Kamiel Buysse, van Blend Brothers.
Volledig scherm
Hendrik en Kamiel Buysse, van Blend Brothers. © Anne Hana

Eat This biedt makkelijke maar opwindende groenterecepten

SCHOONDIJKE - Ze worden wel de hipste broers van Zeeland genoemd, maar in elk geval zijn ze de meest culinaire broers. De Blend Brothers Hendrik en Kamiel Buysse. Ze verdienden beiden hun sporen in de horeca op topniveau. Kamiel als sommelier in Pure C en The Jane en Hendrik als chef-kok in verschillende sterrenrestaurants als Oud Sluis en Kromme Watergang. Bij met name Edwin Vinke van de Kromme watergang leerde hij de liefde voor het Zeeuwse product.  

  1. Veel en vaak bezoek: iets om je op te verheugen
    PREMIUM

    Veel en vaak bezoek: iets om je op te verheugen

    We hadden iets te vieren. Ik weet niet meer precies wat, wellicht het simpele feit dat we met z’n zessen als vanouds om de tafel zaten alleen dan nu in de tuin van het nieuwe verblijf van mijn ouders. De tafel was gedekt met een tafellaken van vroeger. Mijn moeder herkende het natuurlijk meteen. Het weer zat mee en ondertussen werd het eten gebracht. In ieder geval verse frites – daar is mijn vader zo dol op – en schaal- en schelpdieren. Mijn ouders genoten.