Het blik oorlogsaardappelen met bovenop de goudgele gedroogde reepjes en de bereidingsinstructie.
Volledig scherm
Het blik oorlogsaardappelen met bovenop de goudgele gedroogde reepjes en de bereidingsinstructie. © Marius Rügge

Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte vliering zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.

  1. Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    14 juni
  2. Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    13 juni