Drink koffie uit een rode mok en 6 andere tips om meer te genieten van je eten en drankjes
Koken & EtenJe zintuigen zijn op allerlei manieren te beïnvloeden, ontdekte expert Russell Jones. Je wordt zelfs gelukkiger door jezelf te verwennen met fijne prikkels. Hieronder vind je tips, waardoor je nog meer geniet van lekker eten en drinken.
Delen per e-mail
Je drinkt een heerlijk wijntje op vakantie. Helemaal relaxt, uitzicht over de velden, authentiek restaurantje. Die rosé móet mee naar huis. Dat staat vast. Thuisgekomen blijkt die heerlijke wijn lang niet zo lekker te smaken als in dat speciale tentje op die warme zomeravond.
Herkenbaar? De Brit Russel Jones noemt het de paradox van de Provençaalse rosé. Die wonderlijke ervaring komt erop neer dat de smaak van je wijn niet alleen in het druivenvocht zelf zit, maar ook - misschien zelfs vooral - in alles eromheen: de krekels die je hoorde, de warme zon op je gezicht, de subtiele geur van de bloemen op tafel. Wat hij daarvan leerde: hoeveel invloed al je zintuigen hebben op je ervaringen.
Seksleven
Wees daarom alert op de prikkels die je omringen, schrijft Jones in zijn boek Waarom witte wijn beter smaakt wanneer je naar Blondie luistert. Omring je met de geuren en de geluiden die een prettig gevoel geven. Dan heb je een prettiger leven, is de gedachte van de expert.
Om te ontdekken hoe je dat doet, heeft de Brit - in het dagelijks leven 'zintuigelijk marketeer’ - alles gelezen wat los en vast zit over zintuigen en hoe die je ervaring veranderen. In zijn boek geeft hij tips hoe je je zintuigen in de watten legt. Of het nu gaat om je ontbijt, je werk, je seksleven of je etentje, voor elke situatie heeft hij advies. Zeven van zijn tips over prettig eten en drinken vind je hieronder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video
Zo maak je de heerlijke gebaktballetjes van de Healthy Sisters
Healthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je gehaktballetjes in de tajine maakt. Kan ook in de pan! -
Selena Gomez roert weer in de potten voor nieuwe kookserie (en dat loopt bijna fout af)
Selena Gomez (28) haalt haar messen nog eens tevoorschijn voor het tweede seizoen van ‘Selena + Chef’. In de serie op HBO scherpt de Amerikaanse zangeres haar kookkunsten aan met behulp van beroemde gasten. Het eerste seizoen ging in augustus 2020 in première en was een groot succes. Nu is ook het tweede seizoen van start gegaan. Dat loopt niet altijd van een leien dakje... -
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
PREMIUMKoken & eten
Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus
Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht.
-
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
Koken&Eten
Van 20 glazen wijn per week naar 0: 'Ik slaap beter en ik ben mentaal sterker’
Half januari worden de goede voornemens op het gebied van eten en drinken massaal in de ijskast gezet om vervolgens zoet of vet voedsel te bestellen. Ook de drank komt weer op tafel, zo blijkt uit cijfers van een grote bezorgservice. Ervaringsdeskundige Esther ten Hove vermoedt dat mensen met te veel voornemens tegelijk beginnen. ‘Je lichaam draait op routine.’ -
risico's onderschat
Bijna 60 procent denkt onterecht dat in een fles wijn zes glazen alcohol zitten
Nederlanders onderschatten de gevaren van alcohol. Risico’s zoals dementie en kanker zijn veelal onbekend. Vooral mensen die veel drinken hebben niet goed door welk effect drank op hun gezondheid kan hebben. Ook vinden zij het erg moeilijk een drankje te weigeren als hun vrienden wel drinken.