Dit zijn vijf overheerlijke aspergegerechten voor Hemelvaartsdag
Koken & EtenOp Hemelvaartsdag is het goed asperges eten. Ze zijn nu zelfs lekkerder dan toen het seizoen begon, omdat de groente beter smaakt na een paar warme dagen. Hier zijn vijf gerechten waarin het witte goud uitstekend tot zijn recht komt.
1. Witte asperges uit de oven met uitgebakken pancetta, doperwten en krieltjes
Dit gerecht is een variatie op asperges à la flamande, die traditioneel worden gegeten met ham. In dit recept wordt die ham vervangen door heerlijke krokante pancetta.
2. Snelle witte aspergesoep met mierikswortel
Als je een gerecht maakt met asperges verdwijnen de schillen en kontjes vaak in de prullenbak. Zonde, want je kunt er in een handomdraai een heerlijke soep van maken. Deze snelle aspergesoep met mierikswortel is ideaal als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.
3. Plaattaart met witte asperges en aardappel
Het witte goud komt heerlijk tot zijn recht op deze plaattaart met aardappel en een romige saus. Met slechts 10 minuten voorbereiding doet de oven de rest van het werk.
4. Zalm in chardonnay-sinaasappelsaus met venkel-asperges
Geef je zalmmoot een verrassende smaak met deze saus van chardonnay en sinaasappel. Je serveert de vis in combinatie met venkel-asperges en geroosterde krieltjes. Een uitgebreide maaltijd met overheerlijke smaakcombinaties.
5. Gegratineerde kabeljauw met witte asperges
Gegratineerde vis maak je heel makkelijk zelf, dat bewijst dit recept wel. De knapperige korst van de vis gaat perfect samen met de zachte asperges. De vis met asperges wordt geserveerd met een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Perry maakt de guilty pleasures van BN'ers: ‘Vegetariërs wilden allemaal vlees’
In restaurants maken we massaal foto’s van mooie gerechten die we vervolgens op social media delen. Maar er zijn van die hapjes waar we nooit over praten omdat we er ons een beetje voor schamen. Om die guilty pleasures draait de nieuwe kookshow met Perry de Man. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
koken & eten
De Kwedammertjes zijn uitzonderlijk lekker dit jaar
KWADENDAMME - Kwedammertjes? Jazeker dat zijn aardbeien die in Kwadendamme gekweekt worden door de familie Vermue. Ze worden vanaf begin mei geplukt en rond de langste dag, dat is nu dus, zijn ze op z’n lekkerst. Dat komt goed uit. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood.
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Koken & Eten
Maak van Hemelvaartsdag de perfecte aspergedag: ‘Nu zijn ze op hun best’
De een eet ze zodra de eerste oogst van het land komt, de ander eet asperges met Pasen. Maar er zijn ook Nederlanders die iets langer wachten. Dat is niet eens zo’n gek idee: asperges zijn nu op hun best. Een ander voordeel is dat de prijs ook flink is gezakt. Goede keuze dus als je familie met Hemelvaartsdag komt eten. -
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefje van boerencake met mascarpone en mango
Wentelteefjes zijn een groot succes bij jong en oud. Voor de bereiding van deze wentelteefjes is gekozen voor boerencake in plaats van oud brood. Een heerlijk zoet dessert van de bakplaat voor een gezellige zomeravond.