Dit zijn de beste terrassen voor als je op vakantie gaat
Nederlanders houden veel van terrassen. In eigen land maar ook op vakantie strijken ze graag neer op een fijn terras, liefst met mooi uitzicht.
Nederlanders zijn zelfs de grootste terrasgangers van Europa, beweert reserveringssite IENS. Wordt gemiddeld in Europa een derde van de reserveringen gedaan bij een restaurant met een terras, in Nederland ligt dit percentage het hoogst van Europa, met 70 procent. Tijdens de zomerse terrasbezoekjes besteden we gemiddeld 33 euro per persoon.
Uit de enquête blijkt verder dat het terras ook wordt gezien als een goede locatie voor een romantisch diner of een date. Ook dit is opvallend, aangezien deze trend in Europa niet is waar te nemen. IENS maakte een lijst van de mooiste terrassen in Nederland én op vakantie, gebaseerd op recensies op de eigen site op de waardering van bekende culinaire gidsen zoals Michelin en Gault Millau.
Nederland Restaurant C, Amsterdam
Een trendy, maar tegelijkertijd sfeervolle, plek in Amsterdam waar je kunt ontdekken hoe belangrijk temperatuur is voor een gerecht, vindt IENS. Dit restaurant laat je ervaren dat de smaak en textuur veranderen wanneer een gerecht bij verschillende temperaturen wordt bereid. Met dit creatieve concept dompelt Michiel van der Eerde zijn gasten onder in een nieuwe culinaire ervaring, en dat op het terras.
Lemongrass Wijnrestaurant Den Haag
In Scheveningen, direct aan de haven, kun je genieten van de beste gerechten uit de Franse keuken gecombineerd met een lekker wijntje, aldus IENS. De 'ideale' plek om te ontspannen na een stranddag. De wijnkaart staat vol met weelderige wijnen en het personeel geeft graag advies over de wine-pairing match.
Chung Rotterdam
IENS is lyrisch: Fenomenale Aziatische keuken in Rotterdam met een Europese twist. Voeg daarbij de warme gastvrijheid en het prachtige uitzicht. Resultaat: een geweldige eetervaring.
Italië La terrazza, Comomeer
Een heerlijk terras aan het Comomeer waar je de beste seizoensgebonden ingrediënten en de lokale zoetwatervis kunt proeven. Beleef de geweldige ervaring van een zonsondergang op het wonderschone Comomeer, met de fonkelende lichtjes van het pittoreske Bellagio op de achtergrond die een magische sfeer creëren.
Frankrijk Monsieur Restaurant, Parijs
The Lancaster is een charmant vijfsterrenhotel in Parijs. Gebouwd in 1889 door een Spaanse edelman, Santiago Drake del Castillo. Het gastronomische restaurant Monsieur combineert authenticiteit en Franse glamour. De chef-kok, Sébastien Giroud, biedt een menu met alleen de allerbeste producten van Frankrijk aan.
Spanje Contrapunto Les Arts, Valencia
In de unieke ruimte van Palau de las Arts, een van de meest gefotografeerde plekken in Valencia, vind je de creatieve keuken van Pablo Ministro. Een jonge en getalenteerde chef-kok met een passie voor muziek en creatieve keuken. IENS' favoriet voor eindeloze zomernachten.
Portugal Topo Belém, Lissabon
Topo Belém is een van de meest booming restaurants van dit moment in Lissabon, meldt de reserveringssite. Dit is het derde dakterras van TOPO, wat ‘top’ betekent. Met een prachtig uitzicht over de rivier de Taag en historische monumenten zal dit restaurant je niet teleurstellen. Zeker niet wanneer je de lekkere cocktails in combinatie met de traditionele Portugese smaken op je tong laat smelten.
België La Villa Lorraine, Brussel
Bijzondere plek in de Brusselse gastronomie. Dit restaurant switchte in 2010 van eigenaar. De nieuwe baas heeft deze prachtige locatie kunnen vernieuwen zonder de klassieke stijl van de villa te verliezen. Vergeet niet de tuin met uitzicht op het Bois de la Cambre te bezoeken en waan je in een oase van rust in het hart van Brussel.
Zweden Josefina, Stockholm
Op het eiland Djurgården vind je restaurant Josefina. Dé plek om de zomer te vieren: deze mooie plek is namelijk 's winters niet open. De locatie met haar grote terras en prachtige uitzicht doet het mooie Stockholm alle eer aan.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
Aardappelen fiks duurder geworden, maar met deze tips kun je besparen
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: aardappelen. -
Beste kok van de wereld moest zijn zaak bijna sluiten
De Italiaanse kok Massimo Bottura van Osteria Francescana in Modena mag zich dit jaar het beste restaurateur van de wereld noemen. Hij nam de prijs van de jaarlijkse World's Best Restaurants Awards in Bilbao in ontvangst. In 2016 belandde hij ook bovenaan de lijst. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Koks ergeren zich aan gasten die ineens allergisch blijken
Het is een grote ergernis van restaurantkoks: mensen die aan tafel ineens melden allergisch te zijn. Daarom verzinnen zij slimme manieren om daarmee om te gaan.
-
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest? -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’