Volledig scherm
PREMIUM
Zondag verbeterde Krumins tijdens de Marikenloop het parcoursrecord. © Paul Rapp

Dit eetpatroon bracht atlete Susan Krumins naar de wereldtop

Koken & etenIn het leven van topatlete Susan Krumins-Kuijken, die zondag de Marikenloop in Nijmegen won, speelt voeding een belangrijke rol. Hoe ziet het voedingsschema van een topatlete er eigenlijk uit? ‘Als ik iets heel bijzonder win, dan eet ik pizza.’

Voor de wedstrijd van zondag at de atlete wat ze altijd ’s ochtends eet: drie rijstwafels met pindakaas. En voor de wedstrijd nam ze nog een energiereep. Dat ze de winst pakte is niet zo verrassend: onlangs plaatste de topatlete zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en eind september, begin oktober doet ze mee aan de WK atletiek. 

Voeding speelt een ontzettend belangrijke rol in het leven van de Nijmeegse topsporter. Ze ontbijt twee keer, luncht twee keer, eet een avondmaaltijd en neemt daarna nog een ‘snack’: boterham met banaan en pompoenpitten, havermout met eiwitpoeder of een broodje avocado met kip. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.