Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Pollepel ThuisDe Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam.
Delen per e-mail
Calaboose klinkt als een tropische cocktail, maar is ‘Amerikaanse slang’ voor gevangenis. Oftewel: de nor, de lik, de bajes. Want dat is wat het bijzondere gebouwtje aan de Oudedijk ooit was, een kleine politiepost met één cel. Mede-eigenaar Daan Kisman krijgt wel eens klanten over de vloer die beweren er ooit een nachtje vast te hebben gezeten.
Charmant plekje
Het is een charmant plekje daar aan de Oudedijk, pal naast de historische poort van de vroegere kinderspeeltuin. Met een al net zo prachtige binnenplaats, waar je tijdens warme zomers verkoeling kunt zoeken onder een benevelaar. Een installatie met kleine spuitmondjes, waar om de paar minuten een pufje koele mist uit komt, alsof je bij een peperduur hotel op Bali zit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVIDEO
Thuiskok Arjen uit Kloetinge maakt confit de canard: ‘Zelfs de 5-jarige dochter smult ervan’
Arjen de Wilde uit Kloetinge neemt altijd een extra koffer mee op reis. Onderweg sprokkelt hij blikjes, pakjes en potjes met etenswaar bij elkaar. Die ‘smokkelt’ hij aan het eind van de vakantie mee naar huis. Daar, in eigen keuken, experimenteert hij er lustig op los met al dat lekkers. -
PREMIUMKoken & eten
Horecaondernemer Danny houdt terras op 21 april dicht: ‘Dit is zelfmoord, zo’n soort tent ben ik niet’
Dat het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels hoopt te kunnen openen, leidt tot een jubelstemming bij veel horecaondernemers. Toch zitten niet alle ondernemers te springen. Danny Snaaijer houdt zijn zaak bijvoorbeeld potdicht. -
PREMIUMDe Pollepel thuis
In het warme, Parijse wereldje van Louise is alles lief, lekker en très romantique
Petit Restaurant Louise aan de Veerhaven was de winnaar van de Gouden Pollepel 2018/2019. De Franse bistrot van Loesje Tieleman is in coronatijd omgetoverd tot een ‘petit marché’ met afhaalloket. Bij Louise klopt alles, ook haar thuismenu’s zijn tot in de puntjes verzorgd. -
PREMIUMvideo
Sanie (23) bezocht alle 173 McDrives van Nederland: ‘Heb honderden kipnuggets besteld’
Sanie Patty (23) tufte, in strijd tegen de coronaverveling, door alle 173 McDrives van Nederland. Hij bestelde overal eten en bewaarde zijn bonnetjes in twee goudgele plakboeken. ,,De lekkerste kipnuggets at ik in Enschede.” -
PREMIUMZeeuws eten
Denny van Bries in Renesse is verzot op tataki: ‘Gasten likken het bord nog net niet af’
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Denny van der Reijnst van brasserie Bries in Renesse maakt tataki van tonijn.
-
PREMIUMVIDEO
Jordi (26), maker van de beste bonbon van ons land: 'Ik wil ze gaan verkopen vanuit huis’
Jordi van Eden uit Dordrecht is de winnaar van de Beste Bonbon van Nederland 2021. De vakjury loofde zijn bonbon vooral vanwege het rijke smaakpalet. ,,Ik dacht: ik meld me gewoon aan. Dat ik uitgekozen zou worden had ik niet verwacht.’’ -
PREMIUMGouden Pollepel thuis
Een portie oud-Rotterdamse gezelligheid op bestelling; in Old Dutch is de klant nog altijd koning
Restaurant Old Dutch is een oer-Rotterdams horeca-monument, een icoon. Met een vaste klantenkring van welgestelde families, zakenmannen en bekende Rotterdammers. Ook tijdens de lockdown weet gastheer en eigenaar Aad van der Stel hoe hij het zijn klanten naar de zin moet maken. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Bestel je de heerlijkste mezzes, krijg je er voor je deur een lied van eigenaresse Senay bij
Het had niet veel gescheeld of ook de ruiten van restaurant Dolice aan de Beijerlandselaan waren gesneuveld tijdens de avondklokrellen. Maar eigenaresse Senay Akdemir verdedigde haar restaurant ‘als een leeuwin’. Voor de Pollepel Thuis stond ze de volgende dag alweer in de keuken, alsof er niks gebeurd was.