Deze verse groenten zijn nu lekker voordelig
Koken & etenWie niet te veel aan eten wil (of kan) uitgeven, let in de supermarkt op de koopjes. Seizoensgroenten inslaan is dan een goed idee. Deze zes groenten zijn op dit moment voordelig.
Delen per e-mail
Seizoensgroenten zijn nu in overvloed aanwezig, gezond en als ze van eigen bodem komen goed voor het milieu. Onderstaande voorbeelden zijn de prijzen in de supermarkt. Op de weekmarkten kun je vaak nóg goedkoper je slag slaan.
Tomaten De trostomaten uit Nederland zijn op dit moment bij een aantal supermarkten extra goedkoop. Zo betaal je bij Albert Heijn tot en met dit weekend 79 cent voor een halve kilo. Lidl verkoopt ze tot maandag per vijf stuks voor 99 cent. Bij Jumbo betaal je voor een pakje met 5 trostomaten 2,19 euro. Twee pakjes zijn nu 3,50 euro. Bij Dirk is een kilo 2,18 euro. Bij Plus betaal je voor een halve kilo 95 cent.
Komkommers Ook komkommers kun je nu gemakkelijk goedkoop scoren. Lekker bij een Indische maaltijd als makreel met rijst en komkommersalade. Bij AH betaal je voor twee stuks nog tot zondag 99 cent. Bij Dirk en Plus kost een komkommer maar 49 cent, bij Jumbo 59 cent.
Spinazie Nog zo'n groente die juist nu betaalbaar is. Zo koop je bij Dirk voor 69 eurocent een zak verse Nederlandse spinazie van 450 gram. Een zak van 400 gram is bij AH nu 1,69 euro en bij Jumbo 1,56 euro. Plus heeft weer een andere hoeveelheid per zak: 300 gram. Die kosten nu 1,29 euro. Voor je hartige taart bijvoorbeeld.
Rabarber Wie van rabarber houdt, kan nu zijn lol op. Bij Plus kost een halve kilo nu 1,29 euro. AH verkoopt ze per bos van ongeveer 330 gram voor 4,49 euro. Dirk rekent rabarber af in zakken van 750 gram. Zo'n zak is nu 1,99 euro. Lekker voor een nagerecht, zoals een taart of een crumble.
Wortels Een zak geschrapte peentjes is een makkelijke manier om een gezond snackje te maken, in een taart of als ster van je avondmaaltijd. Een zak van een halve kilo kost nu bij AH 1,59 euro. Bij Jumbo ben je voor een zak van hetzelfde gewicht nu 1 euro kwijt. Dirk heeft geschrapte peentjes ook in verpakkingen van een halve kilo. Die kosten 1,09 euro. Plus heeft zakken van 300 gram van 99 cent.
Aardappelboeren gaven onlangs hun aardappelen weg omdat ze voor hun frietpiepers nauwelijks meer iets kregen. Door de sluiting van de horeca was de handel ingestort. ,,Dan kunnen we ze net zo goed weggeven”, vond het echtpaar. De mensen stonden ervoor in de rij:
Speel nu ook puzzels op onze site en in de app, los de sudoku hieronder op of speel ze allemaal op onze puzzelpagina:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Dit kun je óók doen om je coronakilo’s kwijt te raken: bruin vet kweken
De intelligente lockdown heeft het eetgedrag van veel Nederlanders niet gunstig beïnvloed. En nu moeten die coronakilo’s er weer af. Minder eten en meer bewegen is het devies, maar er is nóg een manier om je dagelijkse verbranding op te krikken: door het activeren van je bruine vet. -
Koken & eten
Zo maak je zelf gemakkelijk heerlijke zuurkool - milder en knapperiger dan uit een pakje
Het mag buiten al wat warmer worden, maar winterkost en dan zeker zuurkool gaat er altijd in. Hier vind je de allerlekkerste versie volgens culinair auteur Laura de Grave. Zij deelt het recept om de zuurkool heel simpel zelf te maken. -
Wat Eten We Vandaag: Naanpizza met broccoli en mozzarella
Naanpizza; heb jij dit al wel eens geprobeerd? Wij maken onze naanpizza vegetarisch met broccoli, mozzarella en olijven, maar je kunt hem natuurlijk beleggen met al jouw lievelingstoppings. -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
PREMIUM
De állerbeste broodbakker ter wereld opent eigen zaak (en verkoopt brood met zeealgen en inktvisinkt)
Brood bakken zit Peter Bienefelt in de genen. De 46-jarige bakkerszoon uit Barendrecht schopte het al tot beste broodbakker van de wereld. Toch had hij nooit een eigen zaak. Midden in de coronacrisis waagt hij nu de stap: vandaag opende hij zijn eigen desembakkerij in Rhoon.
-
Koken & eten
Isabelle (21) hield suiker-dagboek bij en diëtiste geeft oordeel: ‘Is het smaakje aan de kwark écht nodig?’
Door de coronacrisis zitten we allemaal zoveel mogelijk thuis. Door emotie, verveling of door het thuiszitten is het moeilijk om zoete verleidingen te weerstaan. Om ons te ondersteunen de gezonde keuze te maken, begint volgende week de derde editie van de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Isabelle Voois hield alvast suikerdagboek bij. -
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers.