Deze kleine onlinesupermarkt heeft nu al honderdduizenden fans
De jonge onlinesupermarkt Crisp heeft in een nieuwe financieringsronde 30 miljoen euro opgehaald en kan hierdoor verder groeien. Investeerders in Crisp zijn onder meer de oprichters van Just Eat Takeaway (moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl), Adyen en het Duitse techbedrijf Target Global.
Delen per e-mail
Crisp is in november 2018 opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. Het vanuit Amsterdam opererende bedrijf telt inmiddels vijfhonderd medewerkers en heeft een landelijke dekking. ,,Het verschil met andere supermarkten is dat wij pas inkopen nadat de klant heeft besteld. Dat heeft als voordeel dat we niet afhankelijk zijn van voorraad.”
,,De keten is veel korter, producten komen verser bij de klant en we kopen niet te veel in. De uitdaging is dat we een korte maar intensieve keten moeten organiseren. Dat is operationeel een complex verhaal. We werken nauw en direct samen met 650 kleinschalige boeren, makers en kwekers. In de praktijk merken we dat het ons ook met een grotere schaalgrootte lukt om op tijd de boodschappen bij de mensen thuis te bezorgen. De eigen technologie, werkend met behulp van zelflerende algoritmes, is daar een cruciaal onderdeel van’’, zegt mede-oprichter en ceo Tom Peeters.
Het geld dat zijn bedrijf heeft opgehaald, wordt volgens Peeters vooral geïnvesteerd in uitbreiding van het elektrische wagenpark, het assortiment en digitalisering van de logistieke keten. ,,Momenteel heeft Crisp een assortiment van meer dan tweeduizend ‘foodproducten’. Het assortiment zal op den duur verdubbelen. Groente, fruit, vlees, vis, kaas, zuivel en brood zijn categorieën waar we al sterk in zijn. Uitbreiding wordt verwacht in koek en snoep en de internationale keuken. In augustus lanceerden we de mogelijkheid om complete recepten te shoppen. Dat is een schot in de roos. Ook dat breiden we uit.’’
Onder de streep
Ruim 300.000 klanten hebben de Crisp-app gedownload. De helft van de bestellingen komt uit de Randstad, de andere helft uit de rest van het land. Minimum bestelbedrag is 50 euro en de boodschappen worden pas boven 75 euro gratis aan huis bezorgd. Volgens Peeters wordt er onder de streep nog geen winst gemaakt, maar blijft er per bestelling voldoende geld over om de kosten te dekken. Vorig jaar was de omzet acht keer groter dan in 2019, exacte omzetcijfers deelt het bedrijf niet.
Hoe succesvol ook, Crisp is een kleine speler. In onderstaande cijfers van onderzoeksbureau komt de onderneming daarom nog niet voor.
Zin gekregen in eten? Bekijk hier de video's over Koken&Eten voor meer inspiratie en ideeën:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Slagersvak enorm veranderd: 'Mijn vader zou driekwart van de producten in de vitrine niet meer herkennen’
In tien jaar tijd verdwenen vijfhonderd slagerijen in ons land. Maar het tij lijkt te keren. Het aantal leerlingen aan de slagersvakschool is dit jaar met 35 procent gestegen en de consument weet de weg naar de ambachtelijke slager weer te vinden. ‘Of je nog worst lust? Nou, dacht het wel.’ -
Kaasleverancier Albert Heijn slachtoffer van gijzelsoftware
Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de leveringen van kaas aan supermarkt Albert Heijn is in het paasweekend naar eigen zeggen gehackt. Dat laat directeur Toon Verhoeven van Bakker Logistiek weten. Door de hack waren er afgelopen weekend lege schappen op de kaasafdelingen in de Albert Heijn-supermarkten. -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45). -
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch.
-
PREMIUM
Beleggen in wijn? Zo ga je niet nat: ‘Een goed netwerk is essentieel’
Je houdt van wijn, kunt een zoete van een droge onderscheiden en hebt wat geld: dus waarom niet investeren in wijn? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeggen professionals. Hoe pak je het aan? -
PREMIUM
Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.” -
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast.