Deze heerlijke auberginestoof laat zich goed smaken met Franse witte wijnen
Koken & EtenMevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: Armeense stoof.
Delen per e-mail
Na mij een tijdje middle of the road te hebben moeten bewegen omdat er een stroom aan usual suspects (vooral uit de supermarkten) diende te worden geproefd, was het heerlijk de afslag Armenië en Georgië te zien opdoemen. Wie denkt dat de wijnindustrie daar in de kinderschoenen staat, vergist zich.
Ruim 6000 jaar voor Christus waren ze in die postcodegebieden al serieus met wijndruiven in de weer. Beide landen eisen zelfs de eer op van de oorsprong van het wijn maken. Enfin, laat ze maar lekker bakkeleien, zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit. En dat is niet het geval.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Brut, Dromen Onder Grote Druk Topkok Hans van Wolde schrok van zichzelf in tv-serie: ‘Ik gooi er nogal eens wat uit’
Hans van Wolde (53) verkocht topzaak Beluga en leverde twee Michelinsterren in om zijn droom na te jagen: het bijzonderste restaurant van Nederland neerzetten. Tv-zender RTL volgde de sterrenchef twee jaar lang en maakte er een docuserie van. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
PREMIUM
Koken & eten Zo maak je - makkelijk - een visje waar je zelfs een Franse lekkerbek voor zou kunnen uitnodigen
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: zeebaars. -
PREMIUM
Dry january De gevaren van alcohol: ‘De lever kan al beschadigen van een glas per week’
Tijdens Dry January blijft een groeiend aantal Nederlanders van de drank af. Dikke kans dat je daardoor zes maanden lang minder drinkt en dus minder ziekten aanwakkert, zegt de Britse arts David Nutt. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen.
-
PREMIUM
Koken & Eten Bij deze gepeperde ballen drink je geen Guinness, maar een glaasje rood
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: gehaktballetjes. -
PREMIUM
COLUMN MARGOT VERHAAGEN Voordeel van lockdown is dat mijn ouders leren om te beeldbellen
Het wordt een kwestie van een lange adem deze periode. Ineens zong ‘tot april’ al rond. Ik heb het gevoel dat dit voorzichtig wordt ingemasseerd, net als het fenomeen avondklok. Daar krijg ik kramp van in mijn buik. Het is wel zo dat ik in mijn omgeving eerst nauwelijks mensen kende die corona hadden. Nu komt het steeds meer en meer dichterbij. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers.