Volledig scherm

Deze 24 topchefs koken een heel etmaal voor mensen in nood

24 Topchefs kruipen binnenkort 24 uur lang achter elkaar het fornuis tijdens een kookmarathon. Ze doen dit voor een goed doel: het Rode Kruis. 

Tijdens het evenement, dat 24H Chefs heet, krijgen de gasten negen gangen geserveerd in acht dagdelen van drie uur. Om exact 12 uur ‘s nachts trapt chef-kok Luc Kusters van restaurants Bolenius af. In de 24 uur die volgen, wordt hij afgewisseld door 23 andere Nederlandse koks, op locatie in hotel QO Amsterdam.  

Eten na 12 uur ‘s nachts lijkt wat laat, maar de gerechten zullen er niet minder om worden, want bekende chefs, zoals Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet, Roland Veldhuijzen van Tante Koosje en Jan Sobecki van restaurant Tribeca hebben onder andere nachtdienst.  

Volledig scherm
Arturo Dalhuisen van The White Room in Amsterdam

Om 8.00 ‘s ochtends begint chef Dennis Huwae van restaurant Daalder met koken en wordt in de loop van de dag opgevolgd door onder andere Arturo Dalhuisen van The White Room en Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel. 

Volledig scherm
Stefan van Sprong van restaurant Aan de Poel in Amstelveen

De avond wordt afgesloten met onder andere Marcel van Lier van restaurant Latour en als allerlaatste Menno Post van restaurant Olivijn. Voor een volledig overzicht van de activiteiten kun je hier klikken. 

Geïnteresseerden voor dit evenement op 17 februari betalen 250 euro voor een plek aan de tafel. Wie negen vrienden meeneemt is 2500 euro kwijt voor één dagdeel. In totaal is er plek voor 400 man, verdeeld over 8 dagdelen van 3 uur. 

Volledig scherm
Menno Post van restaurant Olivijn in Haarlem.

Goed doel

De hele opbrengst gaat naar het Rode Kruis die noodhulp verlenen aan mensen in rampgebieden of conflictgebieden, onder andere met noodpakketten. 

Zelf de chef uithangen? Deze steak tartaar kun je met trots serveren aan je vrienden en familie, of gewoon zelf opeten.