Kersenplukkers in actie. We moeten nog twee weken geduld hebben
Volledig scherm
PREMIUM
Kersenplukkers in actie. We moeten nog twee weken geduld hebben © William Hoogteyling

De verse kersen zijn deze zomer iets later: ‘Het koude, natte weer laat zijn sporen na’

Zin in kersen? Nog even geduld, zeggen kersentelers in koor. Pas over een kleine twee weken zijn de eerste kersen verkrijgbaar. Boosdoener van het late begin van de kersentijd is het koude voorjaarsweer.

 1. Eat This biedt makkelijke maar opwindende groenterecepten

  Eat This biedt makkelijke maar opwindende groentere­cep­ten

  SCHOONDIJKE - Ze worden wel de hipste broers van Zeeland genoemd, maar in elk geval zijn ze de meest culinaire broers. De Blend Brothers Hendrik en Kamiel Buysse. Ze verdienden beiden hun sporen in de horeca op topniveau. Kamiel als sommelier in Pure C en The Jane en Hendrik als chef-kok in verschillende sterrenrestaurants als Oud Sluis en Kromme Watergang. Bij met name Edwin Vinke van de Kromme watergang leerde hij de liefde voor het Zeeuwse product.
 2. Deze caloriebommen zijn zo populair dat mensen ervoor in de file staan, maar de drive-thru gaat dicht
  PREMIUM
  Koken & eten

  Deze caloriebom­men zijn zo populair dat mensen ervoor in de file staan, maar de dri­ve-thru gaat dicht

  De drive-thru van het Hollywood Café, die files veroorzaakte rond de Kuip, gaat dicht nu de coronamaatregelen voor de horeca zijn versoepeld. Een teleurstellend besluit voor de liefhebbers van wafels en donuts. ,,De combinatie van het restaurant, het terras en de drive-thru is keukentechnisch niet meer mogelijk op deze locatie”, aldus Peter van Leeuwen, eigenaar van het Rotterdamse fastfoodrestaurant.