Geen tosti maar surf 'n turf: steeds normaler aan de Nederlandse kust.
Volledig scherm
Geen tosti maar surf 'n turf: steeds normaler aan de Nederlandse kust. © Dirk-Jan Gjeltema

De strandtent is vaak een restaurant aan het strand geworden waar je serieus goed eet

Koken & EtenMet warme of zelfs hete zomers wordt de behoefte aan het strand steeds groter. De strandtent beweegt mee met de wens van de gast. Niet langer friet en kroketten, maar heuse restaurants met een eigen concept. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet meer keus, beter eten en veel entertainment.

  1. Restaurant roept recessiekaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Restaurant roept recessie­kaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’

    Nee, de eigenaren van restaurant Robuust in Nieuwegein en IJsselstein hebben het financieel niet makkelijk, met de hoge personeelskosten en stijgende gasprijzen. Maar dat de gasten in hun restaurant óók stukken minder te besteden hebben, wordt steeds vaker duidelijk. De ondernemers riepen een ‘recessiekaart’ in het leven. ,,Een menu met alleen maar écht betaalbaar eten.’’