De pizza's van Vincenzo (38) zijn van wereldklasse: ‘Ik haat de term gourmet-pizza’
VideoDol op échte pizza? Dan moet je bij Vincenzo Onnembo zijn. Hij maakt de lekkerste van ons land. Zijn restaurant nNea behoort tot de wereldtop.
Delen per e-mail
Noem Vincenzo Onnembo (38) niet ‘pizzabakker’ want daarmee zou je hem tekort doen. Pizzachéf is de juiste benaming. De Napolitaan neemt zijn vak namelijk net zo serieus als elke andere chef-kok. Werkt 12 tot 14 uur per dag, gebruikt alleen maar de allerbeste ingrediënten en streeft naar perfectie. ,,Als ik op de fiets naar ons restaurant rijd, dan zie ik dat er bijna geen enkele collega aan het werk is. De meesten beginnen pas om twee uur, terwijl wij er om elf uur al zijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’ -
PREMIUM
Elizabeth won Heel Holland bakt: ‘Ik stond tot drie, vier uur 's nachts te oefenen’
Elizabeth Lopez (41) kan nog maar moeilijk geloven dat ze zondagavond Heel Holland bakt heeft gewonnen. De enthousiaste thuisbakker uit Spijkenisse imponeerde de jury en ruim 3,7 miljoen kijkers met haar snelheid, vaardigheid én haar vrolijke creaties. Haar geheim? Veel oefenen. ,,Ik ging soms wel tot drie of vier uur ‘s nachts door met bakken.” -
Wat Eten We Vandaag: Spruitjesstamppot met appel en bacon
Deze spruitjesstamppot heeft een frisse, zoete twist door de toevoeging van appel. Daarnaast zorgt de knapperige bacon voor een lekkere bite. Dit heerlijke gerecht staat in 35 minuutjes op tafel en is een lekkere variatie op de traditionele spruitjesstamppot. -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
Woede bij grootste kroegbaas van Nederland: 'Zo gaat de horeca in ons land kapot!'
De grootste en meest invloedrijke kroegbaas van Nederland vindt het een ‘onbegrijpelijk staaltje symboolpolitiek’ dat de horeca in de grote steden eerder de deuren moet sluiten als gevolg van een toename van het aantal coronabesmettingen. Horecatycoon Laurens Meyer voorziet een ramp voor diverse cafés en kroegen. ,,Het houdt maar niet op. De horeca in Nederland gaat op deze manier kapot.”
-
Koken & eten
TikTok-filmpje van oma die koekjes bakt met ongeduldige kleinzoon schiet naar recordhoogte
Een video van een oma die koekjes probeert te bakken met haar kleinzoon is miljoenen keren bekeken op social media. Het ventje kan niet wachten tot het bakken klaar is en saboteert keer op keer de gezamenlijke baksessie. -
PREMIUM
De chinezen verdwijnen, maar Kei Shun Cheung houdt vol: ‘De bamibal, dat kennen we niet in China’
Ruim veertig jaar geleden kwam hij met zijn drie broers vanuit Hongkong naar Nederland: Kei Shun Cheung uit Delden. Vele familieleden en landgenoten gingen hem voor. Zijn restaurant uit 1976 behoort sinds dit weekend tot het immaterieel erfgoed van Nederland. „Chinees eten omvat veel meer dan alleen babi pangang of een bamibal.” -
Koken & eten
Wakker Dier: zuivellobby liegt - ondanks waarschuwing - nog steeds op websites
Op elf websites van de Nederlandse Zuivel Organisatie staan uitingen die de Reclame Code Commissie eerder beoordeelde als misleidend. De zuivellobby blijft onjuiste informatie verspreiden en daar wil dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier een einde aan maken.