Leon Brevet van Huys van Roosevelt legt de laatste hand aan zijn New Orleans Gumbo.
Volledig scherm
PREMIUM
Leon Brevet van Huys van Roosevelt legt de laatste hand aan zijn New Orleans Gumbo. © Johan vd Heijden

De New Orleans Gumbo van Leon Brevet

Ook nu restaurants sinds kort weer volledig open mogen, blijft deze krant chef-koks een podium geven. In de rubriek Zeeland Eet in 2021 vragen we ze hun signatuurrecept te bereiden. Vandaag chef-kok Leon Brevet van Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer. Hij maakt voor ons New Orleans Gumbo.

  1. Bij Nerello geen pizza’s, maar wel erg lekkere pasta met ruim geschaafde truffel
    PREMIUM
    Gouden Pollepel

    Bij Nerello geen pizza’s, maar wel erg lekkere pasta met ruim geschaafde truffel

    Ik ben gek op de Oostzeedijk. Met een reden. Toen ik een paar jaar geleden van het ‘veilige’ Vlaardingen naar Rotterdam was verhuisd, sprak ik af bij het Thaise restaurant De Kleine Ondeugd op de Oostzeedijk. Na het eten zette ik mijn tas, een Louis Vuitton nota bene, op een andere fiets om mijn eigen fiets van het slot te halen en reed naar huis. Zonder mijn tas. Daar kwam ik pas achter toen ik bijna thuis was. Als een zotte Matthieu van der Poel racete ik terug, maar niks naks… geen tas.