PREMIUM
De Moriaan: we missen de gezelligheid in het wijnlokaal
zeeuws etenMIDDELBURG - De maandelijkse wijnproeverijen zijn geschrapt. In het wijnlokaal van De Moriaan in Middelburg blijft voorlopig de kurk op de fles. De verplichte sluiting van de horeca gaat ook deze ondernemers niet in de koude kleren zitten. De bar levert nu niets op en ook de verkoop aan restaurants is weggevallen. ,,Dat scheelt toch zeker de helft in omzet’’, zegt Niek van Helleman, samen met Gertjan Franke eigenaar van de zaak.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nederlanders raken tienduizenden eitjes kwijt bij verstoppen
Met Pasen verstoppen veel Nederlanders chocolade-eitjes. Ze verzinnen soms zulke goede plekjes dat een deel niet wordt teruggevonden. De branchevereniging van de snackproducten verzamelde gegevens over onze paasgewoonten. -
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet. -
Wat Eten We Vandaag: Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade
Spitskoolbladen zijn niet alleen lekker, maar kunnen ook nog eens functioneel zijn. In dit recept stoom je de roodbaarsfilets in spitskoolbladeren. Zo wordt het een gezellig en smaakvol pakketje, aangevuld met een frisse komkommersalade. -
Drie zalige recepten om je berg paaseitjes op te maken
Was de paashaas bij jou ook zo gul dit jaar? Dan zit je nu vast met een enorme berg chocolade paaseieren opgescheept. Gewoon opeten is natuurlijk de meest voor de hand liggende optie. Maar voor wie iets creatiever aan de slag wil: drie heerlijke alternatieven. -
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen.
-
Wat Eten We Vandaag: Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette
Makreel is een vette vissoort en door dat hoge vetgehalte combineert makreel goed met een vinaigrette. Traditioneel wordt een vinaigrette gemaakt met azijn, maar dat zuurtje vervangen we in dit recept door sinaasappel en citroen. Gecombineerd met mango en appel is deze frisse salade een echte lente topper! -
Koken & eten
Weer pizza of wil je nu eens iets anders eten? Pieter bedacht slimme app: bezorgroulette
Bestel je altijd hetzelfde? Pieter Boerboom (27) kent het probleem en bouwde een app waarmee je eens iets anders kunt vinden dan dezelfde pizza of pokébowl: de Thuisbezorgd Roulette. -
Wat Eten We Vandaag: Mangokip met kokosrijst
Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst.