De Ketchupmobielen uit Graauw
De komende weken zetten we Zeeuwse Foodtrucks in de spotlights. Deze week de Ketchupmobielen van de Ketchupfabriek uit Graauw.
Delen per e-mail
Zij mogen niet ontbreken, want naast hun Ketchupfabriek, hebben ze twee oude Ford Transits waarin ze keukens hebben laten plaatsen. Patrick Keizer vertelt er graag over en met smaak. “Vanuit deze Ketchupmobielen serveren Lineke en ik Zeeuwse hotdogs of, vanuit de Vegabus, een vegetarische desembol met in ketchup gestoofde kastanje champignons. Want vanuit een foodtruck waar vlees wordt bereid kun je geen vegetarische hap serveren,” zegt hij stellig. Alles ziet er even verzorgd uit in deze mobiele keukens waar ketchup de hoofdrol speelt. “Volgend jaar organiseren we met een groep vrienden het Foodfestival Van Die Dingen Die Gebeuren in Terneuzen voor de vijfde keer. Dat wordt steeds groter en populairder,” vertelt hij trots. “Onze hotdog is gemaakt van Zeeuws varkensvlees uit Nieuwerkerk dat is verwerkt door slager Tom de Boeye uit Terneuzen. Het wordt geserveerd op een speciaal broodje van bakker Boussen Culinair uit Sint Jansteen. Sowieso komen de ingrediënten vooral uit Zeeland, daar is de ketchup van de Ketchupfabriek beroemd om natuurlijk.” Patrick bereidt nu ketchup in twee extra pannen omdat hij een grote order voor kerstpakketten kreeg. In plaats van de 70 flessen per week maakt hij er nu 100. Maar dat geeft allemaal niets, want ketchup is zijn lust en zijn leven en dat proef je. In juli staan ze nog op de Zomerfair in Oostburg en begin augustus zijn ze bij Foodtrucks by the Sea te vinden. Je kunt ze ook voor feesten en partijen benaderen.
Verder in het nieuws
-
Mora roept kipburgers terug om foute allergeneninformatie
Mora roept per direct kipburgers terug. Het vlees is in de supermarkt terechtgekomen zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat het product het allergeen melkeiwit bevat. -
Video Jet van Nieuwkerk gourmet in nieuwe videoserie: ‘Ik ben er niet mee opgevoed’
Jet van Nieuwkerk bezoekt de komende weken voor de videoserie Gourmet met Jet families om samen met hen te gourmetten. In de eerste aflevering bezoekt ze het vloggende gezin van Kelly en Yannick. -
foto's Parodieën op banaankunst: in de bonus van 120.000 voor 0,28 euro
120.000 euro voor een aan de muur geplakte banaan klinkt als extreem veel geld, ook al is het een kunstwerk in een Parijse galerij. Dat vond ook manager Ron Soeters van de Albert Heijn in Den Bosch. Daarom plakte hij een banaan aan zijn muur op de groenteafdeling, die hij in de Bonus-aanbieding deed: van 120.000 euro voor 0,28 euro. En hij was niet de enige die het bekende kunstwerk parodieerde. -
Uit eten? Lees hier onze restaurantrecensies!
-
Groente en fruit besmet met stoffen die hormoonbalans verstoren
Op fruit en groente in de winkels zijn restanten van bestrijdingsmiddelen te vinden die kunnen leiden tot medische problemen. Ze kunnen de hormoonhuishouding aantasten en worden in verband gebracht met diverse aandoeningen.
-
Wat Eten We Vandaag: Bietencarpaccio met geitenkaas
Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look and feel. -
Koken & eten Grootste privécollectie whisky ter wereld onder de hamer
De grootste privéverzameling van whisky, bestaand uit meer dan 3900 flessen, wordt geveild in de Schotse stad Perth. De veiling brengt mogelijk zo’n 8 miljoen pond (9,5 miljoen euro) op, verwacht het veilinghuis. -
PREMIUM
Koken & eten Restaurants zijn klaar met no-shows en vragen vaker om betaling vooraf
Met de opmars van no-shows zien restaurateurs hun omzet kelderen. Vooral met kerst, de hoogtijdagen in de horeca, zijn niet-nagekomen reserveringen funest. ‘Het kan toch niet zo zijn dat ik failliet ga doordat een ander geen fatsoen heeft.’