De Ketchupmobielen uit Graauw

De komende weken zetten we Zeeuwse Foodtrucks in de spotlights. Deze week de Ketchupmobielen van de Ketchupfabriek uit Graauw. 

Volledig scherm
De Ketchupfabriek © Peter Mahu Fotografie

Zij mogen niet ontbreken, want naast hun Ketchupfabriek, hebben ze twee oude Ford Transits waarin ze keukens hebben laten plaatsen. Patrick Keizer vertelt er graag over en met smaak. “Vanuit deze Ketchupmobielen serveren Lineke en ik Zeeuwse hotdogs of, vanuit de Vegabus, een vegetarische desembol met in ketchup gestoofde kastanje champignons. Want vanuit een foodtruck waar vlees wordt bereid kun je geen vegetarische hap serveren,” zegt hij stellig. Alles ziet er even verzorgd uit in deze mobiele keukens waar ketchup de hoofdrol speelt. “Volgend jaar organiseren we met een groep vrienden het Foodfestival Van Die Dingen Die Gebeuren in Terneuzen voor de vijfde keer. Dat wordt steeds groter en populairder,” vertelt hij trots. “Onze hotdog is gemaakt van Zeeuws varkensvlees uit Nieuwerkerk dat is verwerkt door slager Tom de Boeye uit Terneuzen. Het wordt geserveerd op een speciaal broodje van bakker Boussen Culinair uit Sint Jansteen. Sowieso komen de ingrediënten vooral uit Zeeland, daar is de ketchup van de Ketchupfabriek beroemd om natuurlijk.” Patrick bereidt nu ketchup in twee extra pannen omdat hij een grote order voor kerstpakketten kreeg. In plaats van de 70 flessen per week maakt hij er nu 100. Maar dat geeft allemaal niets, want ketchup is zijn lust en zijn leven en dat proef je. In juli staan ze nog op de Zomerfair in Oostburg en begin augustus zijn ze bij Foodtrucks by the Sea te vinden. Je kunt ze ook voor feesten en partijen benaderen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement