René Kamphuis en Jasmine Taraporewalla met hun 'smoked gin'. Berken- en appelhout zorgen voor een zachte rooksmaak.
Volledig scherm
PREMIUM
René Kamphuis en Jasmine Taraporewalla met hun 'smoked gin'. Berken- en appelhout zorgen voor een zachte rooksmaak. © Emiel Muijderman

De eerste gerookte gin van Nederland komt uit Hengelo

Het is de eerste in Nederland, made in Hengelo: een ‘Smoked Gin’. De kruiden en specerijen die erin zijn verwerkt, zijn eerst vier uur lang gerookt met snippers appel- en berkenhout. Je kunt hem het beste mixen met een goede tonic, is het advies van René Kamphuis van Delrey Distillery.

  1. Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    14 juni
  2. Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    13 juni