De állerbeste broodbakker ter wereld opent eigen zaak (en verkoopt brood met zeealgen en inktvisinkt)
Brood bakken zit Peter Bienefelt in de genen. De 46-jarige bakkerszoon uit Barendrecht schopte het al tot beste broodbakker van de wereld. Toch had hij nooit een eigen zaak. Midden in de coronacrisis waagt hij nu de stap: vandaag opende hij zijn eigen desembakkerij in Rhoon.
Delen per e-mail
De buren in Carnisselande zullen Peter Bienefelt en zijn vrouw Natasja gaan missen. Weliswaar blijft het stel er gewoon wonen, maar op zaterdagen zullen ze de Barendrechtse Vinex-wijk niet langer van dampend brood met een krokante korst voorzien. Tijdens het afgelopen coronajaar vlogen de warme broden letterlijk over de toonbank van hun geïmproviseerde bakkerij. ,,Het was soms zelfs zo druk, dat er verkeershinder ontstond in de straat”, zegt Natasja. ,,Voor ons de bevestiging dat er een échte bakkerswinkel moest komen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Deze bloemkoolpizza is heerlijk fris dankzij de citroencrème gecombineerd met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar ook leuk als hapje om tijdens een borrel op tafel te zetten. -
Kaasleverancier Albert Heijn slachtoffer van gijzelsoftware
Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de leveringen van kaas aan supermarkt Albert Heijn is in het paasweekend naar eigen zeggen gehackt. Dat laat directeur Toon Verhoeven van Bakker Logistiek weten. Door de hack waren er afgelopen weekend lege schappen op de kaasafdelingen in de Albert Heijn-supermarkten. -
PREMIUMKoken & eten
Broodexpert: Het brood dat jij eet, vertelt of je tot elite behoort (of niet)
Brood is een goede manier om onze geschiedenis te bestuderen, zegt emeritus hoogleraar Peter Scholliers. Hij schreef er een boek over. ‘We eten steeds ander brood.’ -
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet. -
PREMIUMEigen kweek
Hoe een fanatieke bergbeklimmer een gepassioneerd broodbakker wordt
Het liefst hangt hij aan een rotswand in de Italiaanse Alpen of bij bouldergym Monk in Rotterdam aan de wand. Maar door het coronavirus doet Andrea Volterrani nu iets anders met zijn handen: op ambachtelijke wijze brood bakken. En die gaan letterlijk als warme broodjes over de toonbank.
-
Wat Eten We Vandaag: Mangokip met kokosrijst
Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst. -
PREMIUM
Horecaondernemers durven niet te vroeg te juichen: ‘Ik houd er stiekem rekening mee dat het 1 mei wordt’
Horecaondernemers hopen vurig dat zij hun terrassen 21 april open kunnen gooien. Ook de gasten kunnen niet wachten: de reserveringen stromen inmiddels binnen. Toch willen de ondernemers niet te vroeg juichen. ,,Eerst zien en dan geloven”, klinkt het. -
Wat Eten We Vandaag: Bietentortilla’s met aardbeien, kwark en gepofte quinoa
Deze heerlijke bieten tortilla’s zijn in een handomdraai gemaakt en ideaal als ontbijt. De combinatie van aardbeien, kwark en gepofte quinoa zorgt voor een goed begin van je dag!