Bloemkoolrijst goreng
Een lekker gerecht om rijst op een andere manier te ervaren. Deze bloemkoolrijst goreng is makkelijk en staat binnen 25 minuten op tafel.
Delen per e-mail
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de bloemkoolrijst
- 200g haricots verts
- 4 eieren
- 1 prei
- 2 rode paprika's
- 400g bloemkool
- 50ml arachideolie
- 1tl kerriepoeder
- 2tl sambal
- 50g ongezouten, gepelde pinda's
- 75g gebakken uitjes
Benodigdheden:
- Grove rasp
- Koekenpan
- Grote pan
Bereiding:
- Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook ze circa 8 minuten beetgaar. Spoel de haricots verts koud af met water en laat goed uitlekken. Halveer de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd hem in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Maak de bloemkool schoon en rasp de bloemkool met een grove rasp.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak van de eieren 4 spiegeleieren. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en verwarm het kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de sambal, knoflook en de bloemkool toe en bak 3 minuten mee. Voeg de prei, paprika en haricots verts toe en bak 4 minuten mee. Hak de pinda’s grof.
Serveren:
- Verdeel de bloemkoolrijst goreng en de eieren over borden. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de gebakken uitjes en de pinda’s erover.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
halen en brengen Stampend het nieuwe jaar in: we troosten onszelf massaal met oer-Hollands eten
Stampend gaan we weer het nieuwe jaar in. Ook sterrenkoks maken zich er schuldig aan. Met liefde. Duizenden dampende hartverwarmende stamppotten belanden via de drive-thru op ons bord. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek.
-
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.