PREMIUM
‘Bitterbalkoningin’ Ilona roept vandaag uit tot Nationale Bitterbaldag
Koken & etenDe bitterbal is het populairste Nederlandse borrelhapje. Omdat er voor onze geliefde snack nog geen feestdag bestaat en omdat de bal die wel verdient, oppert ‘bitterballenkoningin’ Ilona de Wit het idee van een Nationale Bitterballendag.
Delen per e-mail
De eerste editie van de nationale feestdag ter ere van de bitterbal is vandaag, als het aan Ilona de Wit ligt. Op Instagram is zij bekend als ‘bitterballenkoningin’. Haar redenering: in deze onzekere coronatijd dient de bitterbal als typische Hollands troostvoer. ,,De snack tovert op menig Nederlands gezicht een glimlach en dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
video ‘Pasta fiep fiep fiep’ is altijd een succes bij hobbykok Thijs uit Middelburg
In de woonkeuken van Thijs van der Schaaf in Middelburg wappert vandaag de Italiaanse vlag. Zijn favoriete keuken, omdat de Italianen met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht weten te maken. Dat geldt ook voor zijn zelfbedachte creatie: ‘pasta fiep fiep fiep’, zalmfiletrolletjes met pancetta, lintpasta en zeekraal. -
Koken & eten André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. -
PREMIUM
Borrelhap met echte pieperwijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Een bezoekje van een bakgrage foodblogger maakt mevrouw Hamersma wat onzeker, maar meneer Hamersma heeft nergens last van. -
Update Supermarkten luiden noodklok bij minister: handhavers willen personeel beboeten om coronamaatregelen
Supermarktmanagers klagen steen en been over gemeentelijke handhavers (boa's) die boetes willen uitdelen of dreigen met sluiting omdat er te weinig afstand in de winkel wordt bewaard of omdat er te veel klanten worden binnengelaten. Dat meldt brancheorganisatie CBL. ,,Sommige handhavers kennen de regels niet eens.’’ -
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt.
-
update Dure ‘verse’ pangasiusfilet blijkt gewoon ontdooide vis
Pangasiusfilet, in de volksmond ook wel panga genoemd, is een van de meest verkochte vissoorten uit het vries- en versvak. Voor een kilo uit de diepvries betaal je slechts een paar euro, maar voor een ‘verse’ panga ben je drie tot vier keer zo veel meer kwijt. Best wel raar, aangezien deze vis altijd diepgevroren wordt geëxporteerd. Hoe zit dat? -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)?