PREMIUM
Biologische wok- en grillkomkommers uit Sint-Annaland smaken goed
koken & etenGert van Brakel uit Sint Annaland verbouwt sinds dit jaar biologische wok- en grillkomkommers. Dat zijn komkommers die steviger zijn dan de normale en die je kunt roerbakken.
,,Er zit minder water in dan in de gewone komkommers daardoor hebben ze dus meer smaak’’, legt Van Brakel uit tijdens het oogsten. ,,Ze zijn heel geschikt voor bijvoorbeeld aan een groetenspies voor op de barbecue, in een roerbak gerecht, maar rauw smaken ze ook prima natuurlijk. Ze zitten eigenlijk tussen een courgette en een komkommer in, maar dan wel met veel smaak.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Als kind geen chips maar snoeptomaatjes krijgt van ouders, kan de dag van uitvinder Jos ‘niet meer stuk’
Als kind was hij bepaald niet van plan om in de voetsporen van zijn vader en grootvader te treden. Dat veranderde pas na de uitvinding van het snoeptomaatje. Een kleine twintig jaar na de presentatie van de ‘Tommie’ en met een pensioen dat steeds dichterbij komt, blikt Jos van Mil terug op een inmiddels al behoorlijk lang leven in de tuinbouw. -
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
Getest: Dit is de beste vrijstaande combimagnetron
Wat is de beste vrijstaande combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Hollandse polder blijkt een topplek te zijn voor het kweken van... Zuid-Koreaanse groenten
K-meloenen, K-komkommers en K-mais: je treft ze aan in de Vrouw Vennepolder bij Oud Ade. James Kim teelt er typische Zuid-Koraanse gewassen. ,,Rijst past eigenlijk niet in het Nederlandse klimaat.” -
Wat Eten We Vandaag: Pastasalade met erwtjes en prosciutto
Pastasalade is ideaal voor warme zomerdagen, wanneer de zin om uitgebreid te koken vaak ontbreekt. Deze pastasalade met erwtjes, prosciutto en een romige pestosaus is makkelijk en heel smaakvol. Nog wat Parmezaanse kaas over? Die past er ook uitstekend bij.
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde zoete aardappel met halloumi
Kaas grillen op de barbecue - kan dat? Jazeker. In dit recept maken we gebruik van halloumi, een kaassoort die gebakken of gegrild kan worden zonder dat het smelt. De halloumi wordt gecombineerd met ui en zoete aardappel. Een geslaagd vegetarisch barbecuegerecht. -
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen.