Bijzondere appelrassen (en meer fruit) uit de Kikkerstad
We zijn te gast bij de familie Flikweert in Aardenburg. Daar kweken ze niet alleen negen (!) appelrassen, ze hebben ook een pluktuin met fruit op het bedrijf zodat mensen kunnen komen kijken hoe ze werken en hoe het fruit groeit, bloeit en smaakt. Patricia Flikweert legt dat graag uit.
Samen met haar man Jakko heeft ze een fruitteeltbedrijf met voornamelijk appels. ,,We telen bijzondere rassen die je niet zomaar in de supermarkt kunt kopen zoals Jonagold, Finesse en nu plukken we Delcorf, een vroege appel. De prijzen op de veiling zijn heel laag, daarom benaderden we de horeca, winkels en de consumenten zelf. Van onze afgekeurde appels maken we appelsap zonder toevoegingen dat we onder de naam ‘Appelsap uit de Kikkerstad’ verkopen. Aardenburg heeft als bijnaam Kikkerstad, zodoende”, lacht ze. ,,Iedereen hier in de buurt kent ons en we bezorgen zelf bij onze grotere klanten. In Aardenburg staat het Fruithuisje waar onze producten te koop zijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom jongeren als Vinicius (18) wel willen maar niet mogen werken: ‘Kan niks met mijn diploma’
Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt toenam in de eerste helft van 2022, werden er verschillende oplossingen geopperd. Toch werd één groep mensen over het hoofd gezien: ongedocumenteerden. Ze wonen hier vaak al jaren, maar mogen niet werken. -
Meer privacy op WhatsApp: voortaan kun je je online-status verbergen en langer berichten wissen
Chat-app WhatsApp wordt op meerdere fronten aangepast om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo kun je verbergen dat je online bent en langer je berichten verwijderen. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde zalm met little gem en citroendressing
In dit recept grillen we zowel de zalm als little gem (een soort mini kropsla) op de barbecue. Beiden krijgen hierdoor een fijne grilsmaak. Samen met de frisse citroendressing en granaatappel krijgt het gerecht een zomerse twist. -
PREMIUMcolumn Margot Verhaagen
Zorgen over de toekomst
Nog even terugkomend op onze vakanties vroeger naar het zuiden: daar gingen we destijds niet alleen voor de geuren, de kleuren en het eten naar toe, maar ook voor het warme weer en iedere dag zon. Gek genoeg hoeft dat nu niet meer, want de laatste tijd hebben we dat hier steeds ook. Zeker dit jaar. -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella
Deze vegetarische traybake is ideaal voor doordeweeks. Met weinig ingrediënten zet je in een handomdraai een kleurrijke, voedzame maaltijd op tafel.
-
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse souvlaki van varkenshaas met fetasaus
Souvlaki en feta kennen we uit de Griekse keuken en vormen samen een smakelijke combinatie. De warm kruidige smaak van de souvlaki gaat goed samen met de licht-zure romigheid van feta. In dit recept maken we van de feta een saus voor bij de souvlaki.