PREMIUM
BBQ-rooster reinig je met rauwe aardappel en citroen
Koken en EtenLeuk, die barbecue, maar hoe houd je hem schoon? En wat doe je met de kolen? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq geven advies.
Hoe maak je korte metten met een aangekoekt rooster?
,,Gebruik soda, dat is een krachtige ontvetter én een natuurproduct’’, zegt Liesbeth Verboven. ,,Je hebt soda in vloeibare vorm en in korrels. Leg het rooster in een teil met water en voeg er rijkelijk soda aan toe. Na een paar minuten zie je de resten vet en vlees loskomen. Daarna heb je het rooster met een schuurspons zo helemaal schoongemaakt. Doe dit sodaritueel sowieso aan het einde van het seizoen. Dat scheelt werk op de eerste mooie dag volgend jaar.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ben je te streng voor jezelf? ‘Zelfcompassie is echt iets wat je moet oefenen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: compassie hebben voor jezelf. -
PREMIUMGeld & Geluk
Millie en Dolf betalen 100 euro per maand aan energie: ‘Centrale verwarming is luxe’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Dolf geeft makkelijker geld uit dan Millie, maar zorgt er ook voor dat niets uit de ijskast wordt weggegooid. En koopt soms een kofferbak vol wijn. -
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen. -
PREMIUM
Hoe Bols van de ondergang werd gered: ‘In Nederland kwamen we niet veel verder dan rum-cola’
Het was doorbijten, in coronatijd. De sluiting van de horeca wereldwijd deed de Amsterdamse likeurkampioen Lucas Bols flink pijn. Maar nu kan Bolsredder Huub van Doorne Nederland de cocktailcultuur verder bijbrengen. ,,Ik zag dat Bols verwelkte.’’ -
Helemaal klaar met Windows 11? Zo ga je terug naar 10
Ben je niet tevreden met Windows 11, werken bepaalde toepassingen niet meer of mis je simpelweg de interface van Windows 10? Welke reden je ook hebt om terug te willen naar het vorige besturingssysteem: zo downgrade je van W11 naar W10.
-
PREMIUMKoken & Eten
Fysiektrainer Weghorst: ‘Wout moet bizar veel eten, zo’n 3500 tot 4000 calorieën per dag’
Wout Weghorst is er het ultieme voorbeeld van dat een mens het onmogelijk geachte kan bereiken. De spits werkt keihard aan zichzelf en bereikte er zelfs Oranje mee. Dat doet hij niet alleen. Fysiektrainer Richard van Beek uit Winterswijk is een van de leiders van het ‘bedrijf Weghorst’. -
PREMIUMKoken en Eten
Je kind lust niets? Zeven geruststellende adviezen van diëtiste en ervaringsdeskundige Vicky
Aan veel gezinstafels is het elke avond weer een strijd: eet het kind zijn of haar bordje leeg of niet. Die frustraties zijn helemaal niet nodig, zegt de Vlaamse diëtiste Vicky De Beule. Als je de juiste handvatten hebt wordt het vanzelf weer gezellig aan tafel, vertelt ze in haar nieuwe boek Ik lust dat niet. -
Koken & Eten
Dit is waarom wij oranje wortelen eten
De wortelen die wij doorgaans kopen zijn feloranje terwijl er veel meer kleuren wortelen bestaan. Waarom eten wij veel oranje exemplaren? Experts over het oranjegevoel, de mythes en de vermoedelijke echte reden waarom wij deze eten.