Artiest ontwerpt ‘vleespakken’ om aan te tonen dat er geen ideaal lichaamsbeeld is
Kunstenaar Daisy May Collingridge maakte vier vleespakken die duidelijk moeten maken dat het ideale figuur niet bestaat.
Delen per e-mail
Kunst draait om je publiek een beleving bezorgen en deze artiest heeft dat duidelijk begrepen. Daisy May Collingridge volgde haar studie aan de modeschool Central Saint Martins in Londen. Ze houdt ervan om te experimenteren met bijzondere materialen en dat levert vaak nog specialere ontwerpen op. De vier ‘vlezige’ pakken die ze maakte gaf ze namen: Burt, Hilary, Clive en Dave.
De ontwerpen kunnen tentoongesteld worden op zichzelf of gedragen worden tijdens voorstellingen. Daisy werkte in totaal zo’n drie maanden aan ieder pak. Maar met de pakken wil Daisy meer doen dan kunst maken.
,,Ze promoten geen enkel en breken ook geen lichaamstype af”, vertelt Daisy aan de Britse site Metro. ,,Het idee dat er een 'ideaal’ lichaamstype’ is, is ridicuul. Dit zijn creaties die de menselijke vormen reflecteren met fantasie elementen, ik wou hiermee plezier in de wereld brengen.”
,,Net als alle andere mensen hebben zij hun individuele karakters en die zullen zoals bij alle andere mensen soms in de smaak vallen en soms niet.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Zo’n krokante Pekingeend van Chung, die wil je wel thuis op een opgewarmd flensje
Het nieuwe jaar biedt hoop, ook voor de horeca. Maar voorlopig mogen restaurants nog altijd geen gasten ontvangen. Bij restaurant Chung gaan ze in 2021 vol goede moed door met afhalen en bezorgen. Voor de Pollepel Thuis bestellen we er een ‘Pekingeend-menu’, met crunchy eendenhuid in zijdezachte flensjes. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde quesadilla met avocado
Quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Kaas ontbreekt dan ook zeker niet in dit recept. Samen met de avocado en bonen is het een flink gevulde quesadilla die ook prima geschikt is als avondmaaltijd. Lekker met salsa, ga jij voor mild of pittig? -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 7
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen.
-
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch. -
Sterk vermagerde Adele zorgt voor discussie: ‘Moeten we ons zorgen maken?’
Jarenlang was Adele een van de weinige sterren die vrouwen met een voller figuur vertegenwoordigde, maar van dat voluptueuze lichaam is geen sprake meer. De zangeres is de laatste maanden sterk vermagerd, wat haar eerst veel respect en bewondering opleverde. Maar inmiddels koppen de Britse tabloids massaal bezorgd dat Adele er op recente foto’s wel erg mager uitziet. -
PREMIUM
Koken & eten Uit eten en afvallen? Dit restaurant heeft een ‘afslankmenu’
Wie met hulp van een voedingsexpert willen afslanken, kan van een aangepast diner blijven genieten bij een restaurant in Amersfoort. Het heeft een ‘afslankkaart’.