André en Marijke Roubal; met hun Zeeuwse pasta.
Volledig scherm
PREMIUM
André en Marijke Roubal; met hun Zeeuwse pasta. © Marcelle Davidse

Als je toch wilt hamsteren: koop Zeeuwse pasta

Als je toch hamstert in deze rare tijden, koop dan vooral lokale producten bij plaatselijke ondernemers. Een verantwoord hamsterpakket bestaat in elk geval uit: aardappelen, bruine bonen, winterpeen, diverse kolen en natuurlijk Zeeuwse pasta. ,,Ik gaf als pastameester al workshops en cursussen”, vertelt Andre Roubal. ,,Die verzorgde ik hier thuis, in Kwadendamme, samen met mijn vrouw Marijke.”  

Roubal, Italiaan van origine, is enthousiast over het aanbod van Zeeuwse origine. ,,In de basis zijn die lekkerder dan de Italiaanse, zo weet hij uit eigen ervaring. ,,Omdat iedereen zo enthousiast was over de workshops, zocht ik naar mogelijkheden om pasta op de markt te brengen. Mijn eigen buurman, Leon de Winter, bleek nota bene de juiste tarwe te verbouwen, met meer eiwitten, onder de naam Zeeuwse Tarwecirkel. Het is smaakvoller dan het Italiaanse meel”, lacht hij. ,,Ik gebruik daarnaast Zeeuwse eieren bij de bereiding.”