Als je een van deze drie lunches maakt, is thuiswerken ineens veel minder erg
Thuiswerken is voorlopig nog steeds de norm. Hierdoor is er meer ruimte voor een lekkere en voedzame lunch. Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie van Lekker en Simpel delen drie lekkere lunchrecepten die binnen een handomdraai klaar zijn.
Delen per e-mail
Niet meer in de file, iets langer in bed blijven; thuiswerken heeft naast nadelen ook voordelen. Een daarvan: zelf een lunch maken. Hieronder vind je drie recepten van Lekker en Simpel die van je lunch iets speciaals maken. Ze zijn ook nog eens snel klaar.
Wraps met aardappel en bacon
Nog wraps over? Daar maak je dit lekkere gerecht van. Ze zijn lekker als lunch, maar kunnen ook prima als simpele avondmaaltijd.
Recept voor 2 personen
25 minuten bereidingstijd
Benodigdheden:
- 4 wraps
- 400 gr aardappels
- 1 paprika
- 4 plakjes bacon
- 4 eieren
- scheutje melk
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl peterselie
- 25 gr rucola
- geraspte kaas
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes.
-Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappels met de stukjes paprika, paprikapoeder en peterselie ongeveer 15 minuten, totdat de aardappeltjes zacht zijn. Vergeet niet om de deksel op de pan te zetten.
- Schep daarna de aardappels uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de bacon krokant en laat de bacon uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de bacon in stukjes.
- Meng in een beker/kom de eieren, melk en een snuf zout en peper.
- Giet een klein beetje olie in een pan (bijv. in de pan waar je net de bacon in hebt gebakken) en giet het eimengsel erin.
- Blijf roeren totdat het ei nét gaar is en zet dan het vuur uit.
- Beleg de wraps met aardappel, bacon, rucola, ei en wat geraspte kaas.
Tip: voeg ook eens een zakje roerbakgroenten toe aan het eimengsel.
Tonijnsalade met appel
Deze tonijnsalade met appel is echt heel lekker. Hij smaakt romig door de mayonaise en yoghurt en fris door de appel. Wij serveren de tonijnsalade op een kaiserbroodje met rucola en komkommer.
Recept voor 2 personen
10 min minuten bereidingstijd
Benodigdheden:
- 160 gr tonijn uit blik (op olie)
- halve appel
- halve ui
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- snufje zout en peper
- lekker op een broodje met sla/rucola en komkommer
Bereidingswijze:
- Laat de tonijn uitlekken.
- Snipper de ui.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Meng in een kom de tonijn, appel, ui, een snufje zout en peper, de Griekse yoghurt en mayonaise.
- Bewaar de tonijnsalade in de koelkast, totdat je hem gaat serveren.
- Serveer de tonijnsalade bijvoorbeeld op een hard broodje met sla en plakjes komkommer.
Carrotcake-pannenkoekjes
Hoe lekker zien deze carrotcake-pannenkoekjes eruit?! En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken. Ik zou zeggen: haal de ingrediënten in huis en maak ze deze week nog.
Benodigdheden:
- 150 gr kwark
- 2 eieren
- 60 gr bloem
- 25 gr peen julienne
- 1 tl bakpoeder
- halve tl kaneel
Topping:
- 50 gr roomkaas naturel
- 10 gr poedersuiker
- scheutje melk of slagroom
- handje walnoten
Bereidingswijze:
- Begin met het loskloppen van de kwark en de eieren.
- Klop vervolgens de bloem, het bakpoeder en kaneel door het beslag. Schep als laatste de peen julienne er doorheen.
- Giet een scheutje olie in een koekenpan of verwarm een beetje boter. Schep met een lepel kleine hoopjes in de pan. Wij bakken ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant, totdat ze mooi bruin zijn. Ga zo door totdat al het beslag op is. Ondertussen kun je de topping maken. Meng met een elektrische mixer de roomkaas los. Voeg de poedersuiker beetje voor beetje toe. Voeg eventueel een klein scheutje melk toe om het geheel iets dunner te maken.
- Hak de walnoten in stukjes.
- Serveer de carrotcake-pannenkoekjes op een stapel met wat gehakte walnoten en wat van de roomkaastopping.
-Voeg eventueel nog een extra snufje kaneel toe en smullen maar.
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Buikvet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus; sportdiëtiste geeft tips
Het is duidelijk dat obesitas een risicofactor is voor wie het coronavirus tref. Onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen hoeft te maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet, oftewel buikvet. -
8
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. -
video
Topman Dirk van den Broek: Verlaag btw op groente en fruit naar 6 procent
Supermarktketen Dirk van den Broek begint vandaag een petitie met als inzet de verlaging van btw op groente en fruit (van 9 naar 6 procent). De supermarkt vindt het niet kunnen dat gezonde, verse producten vaak duurder zijn dan ongezonde boodschappen. ,,Hoogste tijd voor actie.’’ -
Ontslakken met biologische pastinaken uit Ritthem
Leo de Visser is misschien wel de meest karakteristieke boer van Zeeland en niet alleen omdat hij met Zeeuwse trekpaarden zijn land bewerkt. Al sinds 1978 zijn Leo en Mieke de Visser van Eindelinge in Ritthem op de biologisch-dynamische toer. -
PREMIUMKoken & eten
Nieuw medicijn tegen obesitas: ‘Gewichtsverlies van meer dan 20 procent mogelijk’
Een medicijn tegen obesitas? Daar kijken veel mensen (binnen en buiten de medische wereld) halsreikend naar uit. Een nieuw, grootschalig onderzoek lijkt uit te wijzen dat er een vorm van medicatie is gevonden die bij een deel van de patiënten helpt.
-
Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’
Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’ -
Consumentenbond: Klant op het verkeerde been door gezonde claims fabrikanten
De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van voedingsmiddelen die claims, afbeeldingen en namen gebruiken om hun producten een gezond imago te geven, consumenten op het verkeerde been zetten. Zo bevatten bepaalde producten veel suiker, terwijl er op de verpakkingen staat dat het product gezond is. -
PREMIUMKoken & eten
Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’
Wat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’