Volledig scherm
Arnout Schop en Trudi Wams met hun Aloha Gaudì pipowagen. © Lex de Meester

Aloha Gaudì: Een pipowagen vol lekkers

De afgelopen weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights. Deze laatste keer zetten we de Aloha Gaudì pipowagen van Trudi Wams en Arnout Schop in het zonnetje. Gaat er een bel rinkelen bij de namen van Trudi en Arnout, dan kan dat kloppen want samen runnen zij ook theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland.

,,Dat doen we vanaf oktober tot en met april. In de zomerperiode staan we met onze foodtruck op foodtruckfestivals”, vertelt Arnout enthousiast. Niet voor niets heten ze Aloha, want ze serveren de poké bowl; een zomerse sushi salade in een kom, de poké. Gaudì omdat we ook tapas hebben.” Hij legt smakelijk uit hoe ze de tapas serveren: ,,We hebben Spaanse kaas en ham, worst, tapenades, aioli, stokbrood en olijven. Dat doen we op een bord waar we een kunstwerkje van proberen te maken. Heerlijk voor bij de borrel. Vaak zien we dat mensen dan later terug komen om de poké bowl. We serveren een poké bowl met vis en een met ‘hulihuli’, dat is gemarineerde kip die op een lage temperatuur is gegaard en heel mals is. Super lekker, al zeg ik het zelf, en alles met zoveel mogelijk biologische ingrediënten.” 

Eetcircus

Het hele zomerseizoen zijn ze wel ieder weekend ergens op een foodtruckfestival te vinden en voor 2020 is de agenda al vol. Zelfs de hotels hebben we al geboekt, want we staan van Utrecht tot Amsterdam en Middelburg. ,,Daardoor kennen we alle andere foodtruckers. Het voelt als familie, dat reizende eetcircus, geeft hij aan. En op een foodfestival is het altijd gezellig en gemoedelijk, maar voor privé-feesten draaien we onze hand ook niet om.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement