1. De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
    Zeeland eet

    De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht

    Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit.
  2. Complimenten voor een ouderwetse gehaktbal
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Complimen­ten voor een ouderwetse gehaktbal

    Op een coronaproof feestje van een vriendin die een kroonjaar vierde, liep ook een ‘Complimentenmeisje’ rond. Die schreef voor alle aanwezigen een kaart met daarop een compliment. Voordat ze ging schrijven, hield ze het onderwerp van het compliment goed in de gaten en, heel knap, het kaartje wat ze schreef was telkens precies van toepassing op diegene waarvoor ze het compliment had geschreven. Zonder dat ze één van ons ooit eerder had ontmoet of gezien.