Uit eten in Zeeland
-
PREMIUMUit Eten
Nog geen gastronomie bij Santiago in Vlissingen
6 januari
-
PREMIUMuit eten | met video
State in Hulst is de terechte winnaar van de PZC award Restaurant van het Jaar 2022: elke hap is raak!
30 december
-
PREMIUM
Met de pastinaak kun je alle kanten op, ook met kerst
23 december
-
PREMIUMcolumn margot verhaagen
Nu ben ik zelf toevallig van plan om heel oud te worden
16 december
-
PREMIUMeetrubriek
Sterrenstof in Hulst; State is ondanks verhuizing nog steeds rijzende
16 december
-
Koken & Eten
Supermarkten stunten minder met vlees, maar Plus doet er schepje bovenop
Het aantal vleesaanbiedingen daalde in 2022 voor het eerst sinds het begin van de metingen in in 2015. Dat blijkt uit de jaarlijkse foldermonitor van Wakker Dier. Volgens de organisatie waren er afgelopen jaar 6 procent minder aanbiedingen met vlees. Bij supermarkt Plus steeg dit aantal juist fors. -
Beter Eten
Schoonmaken van je tong helpt bij slechte adem maar yoghurt en zuurkool mogelijk ook
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: hoe yoghurt en zuurkool je van een slechte adem af kunnen helpen. -
Wat Eten We Vandaag: Makkelijke butter chicken
Malse kip en een kruidige, romige saus: dat is butter chicken. Dit recept staat in dertig minuten op tafel. Serveer er naanbrood bij en de maaltijd is compleet. -
PREMIUMKoken & Eten
Feestmaaltijd jarige Marynte (9) valt in duigen door sushirestaurant dat niet levert: ‘Ineens verdwenen’
Al jaren bestelt Woerden en omgeving met veel plezier sushi bij restaurant Sensei Sushi in de Rijnstraat. Sushi bestellen kan er nog steeds, maar het eten komt sinds anderhalve week niet meer aan. De zaak is gesloten, maar houdt de website nog in de lucht. Hoe kan dit? -
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
-
Wat Eten We Vandaag: Courgetelle met zalm en romige avocadosaus
Deze courgetelle maak je met een saus van avocado en cottage cheese, wat het gerecht heerlijk romig maakt. Een perfect recept voor een doordeweekse dag wanneer je voedzaam wilt eten, zonder uitgebreid te hoeven koken. -
Koken & Eten
Voor in de vriezer of maak iemand anders blij: bij deze maaltijden maak je makkelijk een extra portie
Als je toch kookt, kun je net zo goed meteen wat meer maken zodat je die extra portie in je vriezer kunt stoppen. Of je maakt er iemand anders blij mee. -
PREMIUMmet Video
Winnaar Heel Holland bakt: ‘Had heel veel nog nooit gedaan toen de opnames begonnen’
Mercedes Roggen (27) had nooit verwacht dat ze zelfs maar in de witte tent terecht zou komen. In de finale van Heel Holland bakt kreeg zij lovende kritieken van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.
-
PREMIUMKoken & Eten
Als Jimmie (22) en Isabelle (19) willen, leiden ze straks De Librije: ‘Misschien verliezen we de sterren’
Jimmie en Isabelle Boer worden klaargestoomd om driesterrenrestaurant De Librije van hun ouders Jonnie en Thérèse over te nemen. Hoe is het om je beroemde vader en moeder op te volgen? ,,We zitten nergens aan vast. Als ik het niet wil, ga ik het niet doen.” -
Wat Eten We Vandaag: Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen
Cavolo nero lijkt qua smaak en bereiding een beetje op boerenkool. De koolsoort vindt zijn oorsprong in Italië en wordt in Nederland ook wel palmkool genoemd. -
met video
Onverwachte winnaar van Heel Holland bakt: ‘Een droom die uitkomt. De zevende hemel’
Bij de finale van Heel Holland bakt kwam niet de meest constante kandidaat als winnaar uit de bus. De overwinning was voor een deelnemer die indruk maakte door alleen al de hele tijd te genieten van het bakavontuur, zo zagen zondag ruim 3,1 miljoen kijkers. ,,Ik had het nooit verwacht.’’ -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke hummus
Het geheim van een smeuïge hummus is volgens ons? Een goede hakmolen of foodprocessor. Kook bovendien de voorgekookte kikkererwten. Dat maakt ze nog smeuïger.
-
Quiz
Wereld Nutella dag: ben jij een echte Nutella-liefhebber?
Het is vandaag Internationale Nutella Dag. Ben jij een echte Nutella-liefhebber? -
PREMIUMVoor jou geproefd
Zo smaakt koffie van de lekkerste koffiebonen uit de supermarkt: 'zoet en kruidig met weinig bitters’
Echte koffieleuten willen graag het onderste uit de kan. De bonen moeten ‘eerlijk’ geplukt zijn, perfect gebrand en versgemalen. Koffiebonen onder het mes. -
Wat Eten We Vandaag: Italiaanse cantuccini met amandelen en pistachenoten
Heerlijke Italiaanse koekjes met knapperige amandelen en pistachenoten. Perfect voor bij de koffie of thee. Als de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog zacht aan de binnenkant. Laat ze dus even rusten als je liefhebber bent van een knapperige bite.
-
PREMIUMKoken & Eten
Ultieme nachtelijke antikaterhap is 20 jaar: ‘Als er hard kapsalon werd geroepen, wist ik genoeg’
De ultieme nachtelijke antikaterhap, beruchte caloriebom, hartaanval in een bakkie, hij is jarig! Wie? De Kapsalon natuurlijk. De wereldberoemde Rotterdamse stapelsnack - patat, vlees, knoflooksaus, gesmolten kaas en sla - bestaat twintig jaar. Vet man. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappelsoep met truffeltapenade
Deze aardappelsoep is feestelijk dankzij de toevoeging van truffeltapenade. We serveren de soep met zelfgemaakte crostini’s gemaakt van een Italiaanse bol. Restjes over? Gooi de soep niet weg, want de volgende dag is deze net zo lekker. -
Beter Eten
Waarom het vreemd is om te stunten met varkenshaas: ‘Een varken heeft er maar twee’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk willen slagers méér vlees verkopen, maar wel van minder dieren. Dat betekent: van kop tot staart.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta arrabiata met pangasiusfilet
Arrabiata betekent in het Italiaans ‘boos’. Deze benaming slaat op de pittige smaak van de pasta. Voor de bereiding van pasta arrabiata wordt doorgaans rode peper gebruikt. Wij kiezen ditmaal voor jalepeño: net zo smakelijk en net iets minder pittig dan rode peper. -
Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola
Met stamppot kun je eindeloos variëren qua ingrediënten. Wij kiezen ditmaal voor een stamppot met typische wintergroenten: rode biet en knolselderij. Lekker met balsamicoazijn en geitenkaas. -
Koken & Eten
Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet
Als er iets makkelijk is, dan is het wel een maaltijd die je in één pan of ovenschotel kunt bereiden. Scheelt ook weer in de afwas. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat?
-
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt. -
Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood caprese. Tijdens een avond borrelen mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito. -
Koken & Eten
Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze
Afgelopen maand zochten we weer meer naar diëten. Ook koolhydraatarme recepten staan in de belangstelling. Eet jij ook minder koolhydraten, probeer dan zeker deze recepten van Eatertainment. De meeste zijn makkelijk en snel klaar te maken. -
PREMIUMKoken & Eten
Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’
Is vlees slecht? Is havermelk elitair? Is de natuur beter dan de boerderij? Denken over voeding is best lastig. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco (70) schreef er een boek over. ‘In West-Europa is het belang van religie sterk afgenomen, maar nu zijn het bloggers en diëtisten die vertellen wat je niet mag.’ -
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm.
-
Schrappen reclame met ‘woke’ chocolaatjes M&M’s blijkt mediastunt
Alle geanimeerde chocolaatjes in de reclames van M&M’s blijven te zien. Dat meldt het bedrijf nadat het eerder had aangekondigd te stoppen met de reclame, na ophef die in de VS was ontstaan over het uiterlijk van een aantal figuurtjes. Dat zou ‘woke’ zijn. Het schrappen van de reclame blijkt een mediastunt in aanloop naar de Super Bowl, de finale van het American footballseizoen. -
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt. -
Koken & Eten
Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn.